Isveç Ve Hollanda'daki Kur'an-I Kerim Saldirilarina Bursa'dan Tepki

Bursa’da sivil toplum kurulusu temsilcileri, Isveç ve Hollanda’da Kur’an-i Kerim yakilmasini protesto etmek için bir araya geldi.

Isveç Ve Hollanda'daki Kur'an-I Kerim Saldirilarina Bursa'dan Tepki
Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiligi önünde ve Hollanda’nin Lahey sehrinde Kur’an-i Kerim yakilmasini protesto etmek için toplanan sivil toplum kuruluslari temsilcileri, basin açiklamasi yapti. Orhangazi Parki’nda yapilan basin açiklamasina AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten de katildi.

Basin açiklamasinda konusan AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, "Bati medeniyetinden bizi üzen eylemler devam ediyor. Tarih boyunca böylelerdi, Islam’in, hakikatin düsmaniydilar. Ama milletimizin Kur’an’a ve Islam’a bagliligi kiyamete kadar devam edecek" dedi.

Basin açiklamasi yapan Burhan Sayilgan, "Kur’an-i Kerim; tüm insanlar için kiyamete kadar hükmü asla degismeyecek, ilelebet varligi devam edecek, bütün zaman ve mekânlarda bir kurtulus, hidayet rehberi, hayatin tüm alanlarina hitap eden kutsal, ilahi bir rehberdir. Allah’a imanin temel sartlarindan biri de Kur’an-i Kerim’e iman etmektir. Isveç Stockholm ve Hollanda’nin Lahey sehrinde bir kafir, bir fasist, Kur’an-i Kerim’i hedef alan alçakça bir saldiri gerçeklestirdi. Isveç ve Hollanda devlet yetkililerinin izniyle gerçeklestirdigi Kur’an-i Kerim’i yakma eylemi en basta Allah’a, Islam dinine ve tüm Müslümanlara ve hatta bütün insanliga yönelik alçakça bir nefret eylemidir. Avrupa’da, özellikle son yillarda planlanmis bir sekilde Müslümanlarin dinine, kutsallarina ve degerlerine karsi düsmanlik ve nefret eylemleri her geçen gün yayginlasiyor. Farkli ülkelerde bir sapkin, kafir, fasist çikiyor Kur’an-i Kerim’deki bazi ayetlerin degistirilmesi gerektigini söylüyor, baska bir kafir, sapkin, fasist çikiyor Kur’an-i Kerim’i yakiyor; baska bir sapkin, fasist çikiyor Islam dinini ve Müslümanlari terör kaynagi olarak gösteriyor. Avrupa’da Islam’a ve Müslümanlara karsi devletlerin destegiyle yayginlasan bu düsmanlik ve nefret eylemleri tüm insanligin huzur ve barisini yok etmektedir.

Islam dinini ve Müslümanlari hedef alan, degerlerimize hakaret eden, Müslümanlarin yasamini tehdit eden bu provokatif, alçakça eylemlere ifade özgürlügü adi altinda izin verilmesini hiçbir sekilde kabul etmiyoruz, kabul etmeyecegiz ve en güçlü sekilde lanetliyoruz. Çünkü bu bir nefret suçudur. Avrupa kendi tarihinin karanlik dönemlerine dönüyor. Avrupa’da Haçli zihniyeti yeniden ortaya çikarilmaya çalisiliyor. Bu fasizan nefret suçunu kimse özgürlük ve hosgörü diye savunamaz. Avrupa bu karanlik gidise dur demek zorunda. Böyle bir eylemin tesadüfi olmadiginin farkindayiz. Bu eylemler Türkiye’nin küresel bir güç olusuna karsi planlanmis provokatif planli bir eylemdir. Bu eylemler dinen ve ahlaken çöken, bütün degerlerini yitirmis Avrupa’nin dünyada Islamiyet’in yüceligine karsi yapilan suurlu bir saldiridir. Avrupa Kur’an-i Kerim’i yakarak Müslümanliga veya Müslümanlara zarar verebilecegini mi zannediyor? Bu eylemler, tüm insanligin huzurunu ve dünya barisini tehdit etmektedir.

Bütün dünyaya buradan sesleniyoruz, unutulmamalidir ki, Allah’a yemin olsun ki, bu alçakça eylemler, bu nefret suçu ve tahrikler, Allah’in nurunu asla söndüremeyecektir. Islam dini ve Kur’an-i Kerim her geçen gün insanliga ümit, huzur ve barisi saglayacak yüce bir rehber olarak dünyanin dört bir kösesine ulasacaktir. Islam dini ve Kur’an-i Kerim kiyamete kadar ilelebet var olacaktir. Bu alçakça eylemleri gerçeklestirenler ve destek verenler bu dünyada ve ahirette rezil ve zelil olacaktir. Ümmet olarak kutsal kitabimiz Kur’an-i Kerim’e yapilan ve yapilabilecek olan tüm saygisizlik ve saldirganliga; dünyanin her yerinde ve her platformda, her daim tepkimizi gösterecek ve menfur eylemlere karsi mücadelemizi sürdürecegiz. Son olarak, tüm ülkeleri ve uluslararasi kuruluslari, Islam düsmanligini yayginlastiran bu alçakça eylemlere ve Müslümanlara karsi islenen bu suçlara karsi durmaya, dayanisma halinde müsahhas tedbirler almaya çagiriyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA