Güvercin Kafeslerini Vuran Firtinanin Hasari Sabah Ortaya Çikti

Antalya’da 50 güvercini telef eden firtinanin bölgeye verdigi hasar, gün agarinca ortaya çikti. Parçalanan kafesler vinç yardimiyla kaldirilirken, hayatta kalan 500 civarinda güvercin saglam kafeslere yerlestirildi.

Güvercin Kafeslerini Vuran Firtinanin Hasari Sabah Ortaya Çikti
Manavgat ilçesi Sanayi Mahallesi’nde bir is yerinin çatisinda bulunan güvercin kafeslerinin firtinadan devrilmesi sonucu 50 güvercin telef oldu. Is yerinin önünde park halinde bulunan kamyonetin üzerine kafes düsmesi sonucu kamyonette de zarar olustu. Is yeri sahibi Mehmet Toprak, is yerinde hobi olarak güvercin beslendigini belirterek, "600 dolayinda paçali, Iran, Tahran, Van cinsi taklaci oyun güvercini bulunuyordu. Aksam firtina çiktigi için kontrole geldigimde kafeslerinin firtinadan dolayi devrildigini gördüm. 50 dolayinda telef var, 100 den fazlasi yarali, kalanlar da çok korkmus. Üzüntümüz büyük, yapacak bir sey yok" diye konustu.

Firtinanin verdigi hasar, hava aydinlaninca ortaya çikti. Havanin aydinlanmasiyla birlikte olay yerine getirilen vinç yardimiyla uçan güvercin kafesleri bulundugu yerden alinip kaldirildi. Kafesler vinç yardimiyla çatiya çikartilip yeniden monte edildi, hayatta kalan 500 kadar güvercin ise zarar görmeyen iki kafeste toplandi.
Kaynak: İHA