Geçen Yil Kar Altindaki Tarihi Sille Bu Yil Kara Hasret

Konya’da geçen yil Ocak ayinin bugünlerinde kar yagisiyla beyaz örtü ile kaplanan 5 bin yillik tarihi geçmise sahip Sille Mahallesi, bu yilin ayni döneminde kar yagisina hasret günler yasiyor. Geçen yil havadan görüntülenen Sille’deki kar manzaralarinin yerini bu yil bos sokaklar, karsiz çatilar aldi.

Geçen Yil Kar Altindaki Tarihi Sille Bu Yil Kara Hasret
Konya’da geçen yilin ayni dönemlerinde etkili olan kar yagisi ile beraber sehir tamamen beyaz örtü ile kaplanmisti. Merkez Selçuklu ilçesinde bulunan, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanli döneminden kalma eserlere 5 bin yildir ev sahipligi yapan tarihi Sille Mahallesi geçen yilin 28 Ocak tarihinde beyaza bürünmüs, kartpostallik görüntüler ortaya çikmisti. Bu yil ise Ocak ayinin sonlarinda gelinmesine ragmen Türkiye’nin birçok bölgesinde oldugu gibi gibi tarihi Sille Mahallesinde de kar yagisi henüz görülmedi. Geçen yil beyaz örtüsü ile havadan görüntülenen kartpostallik manzaralarin oldugu Sille’de, bu yil sokaklar kar olmadan havadan görüntülendi.

Uzun zaman aradan sonra ilk defa bu kadar kar yagisi olmayan bir kis gördügünü belirten kafe isletmecisi Ibrahim Duran, “Bu yil kar veya yagmur yagisini görmedik. Geçen sene bu vakitlerde buralarda kar yagisi nedeniyle trafik kapanma noktasina gelmisti. Bu yil rahmet gelmedi, karin yagmasini bekliyoruz” dedi.

Geçen yil mahalleye çok kar yagdigini anlatan 63 yasindaki Selahattin Süslü, “Geçen sene bu zamanlar burada güzel kar yagmisti. Bu sene ise Allah vermedi. Insallah bu hafta bekliyoruz yagmasini. Bereketli olur çiftçiye, insallah yagar. Geçen sene bu zamanlar burasi kar yagdiktan sonra kalabalikti. Gezenler de vardi, bu sene kuraklik var yagmur duasina da çikildi, insallah yagar diye bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA