Erzincan'in Yüksek Kesimlerinde Kar Yagisi

Erzincan’in yüksek kesimlerinde trafigi aksatmayacak sekilde kar yagisi görülmeye baslandi. Daglar beyaz gelinligini giyindi.

Erzincan'in Yüksek Kesimlerinde Kar Yagisi
Hava sicakliginin mevsim normallerinin üzerinde seyrettigi Erzincan sehir merkezinde bahardan kalma günler yasanirken yüksek kesimlerde gece saatlerinden itibaren aralikli kar yagisi ve sis etkisini gösterdi. Erzincan - Gümüshane kar yolu güzergahindaki Ahmediye Geçidinde kar yagisi araziyi kaplarken asfalt zeminde tutmadi. Karayollari ekipleri herhangi bir olumsuzluk yasanmamasi için yolda tuzlama ve buzlanmaya karsi çalisma yürüttü.

Erzincan - Sivas kara yolu Sakaltutan ve Kizildag geçitlerinde kar ve tipi etkisini artirdi. Zaman zaman agir tonajli araçlar ilerlemekte güçlük çekerken Karayollari ekipleri karla mücadele çalismasini sürdürüyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü ekiplerince yapilan son degerlendirmeye göre, bölge genelinde hava parçali ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralikli kar yagisli geçecek. Yagislarin; ögle saatlerinden itibaren Erzurum’un güneybatisi ile Erzincan çevrelerinde yer yer yogun kar yagisi seklinde olmasi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görülecek. Hava sicakliginin 2 ila 4 derece düsmesi bekleniyor. Rüzgâr güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, Erzincan ve çevrelerinde yer yer kuvvetlice (40-60km/sa.) esecegi tahmin ediliyor.

“Meteorolojiden 14 il için kuvvetli kar uyarisi”

Meteoroloji Genel Müdürlügü, bugün sabah saatlerinden itibaren Sivas, Kayseri, Nevsehir, Malatya, Elazig, Erzincan, Mus, Hakkari, Van, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Sirnak ve Hakkari’de kuvvetli kar yagisinin beklendigini bildirdi.

Genel Müdürlükten yapilan açiklamaya göre, Iç Anadolu’nun dogusu ile Dogu Anadolu’da beklenen kar yagislarinin yarin sabah saatlerinden itibaren Sivas, Kayseri, Nevsehir, Malatya, Elazig, Erzincan, Mus, Hakkari ve Van çevrelerinde kuvvetli (10-20 santimetre), Tunceli, Bingöl ve Bitlis çevreleri ile Sirnak’in dogusu, Hakkari ve Van’in yüksek kesimlerinde yer yer yogun kar (20 santimetre ve üzeri) seklinde olacagi tahmin ediliyor.

Kuvvetli kar yagislarinin pazar günü sabah saatlerine kadar etkili olmasi bekleniyor. Ulasimda aksamalar, buzlanma ve don olayi gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekiyor.
Kaynak: İHA