Diyarbakir'in Hani Ilçesine Dogalgaz Çekildi, Vatandas Rahatliga Kavustu

Diyarbakir’in Hani ilçesinde altyapi çalismalarinin ardindan bölgeye geçici süreligine tasimali dogalgaz verilmeye basladi. Ilçe sakinlerinin dogalgazin bölgeye gelmesiyle yasadigi mutluluk gözlerine yansidi.

Diyarbakir'in Hani Ilçesine Dogalgaz Çekildi, Vatandas Rahatliga Kavustu
Hani Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen dogalgaz projesinin ilk etabi çerçevesinde ilçeye tasimali dogalgaz montaji gerçeklestirildi.

Böylelikle çalisma sonucunda bölgenin yüzde 30’una dogalgaz verildi.

Ilçede yürütülen çalismalar arasinda dogalgaz projesinin önemli olduguna deginen Hani Belediye Baskani Ibrahim Lale, evlere su anlik tasimali olarak giden dogalgazin yakin zamanda ana borudan çekilecegini söyledi.



Dogalgazin ana hattan alinmasi için 4-5 ay gibi bir sürenin gerektigine dikkat çeken Lale, “Ilçemizdeki evlerin isinmasi için dogalgaz hizli bir sekilde tasimali olarak kuruldu. Insallah kisa sürede dogalgazi tamamiyla ana borudan da çekecegiz. Ilçenin tamamiyla dogalgaza kavusmasi için firmamiz çalisiyor. Ama gazi ana hattan almak için 4-5 ay süre gerekiyor. Bu süre zarfindan vatandasimiz tasimali hattan isinma yardimini alacak. Kisacasi ilçemizin dogalgaz sorunu 1 yil içerisinde kökten çözülecek” dedi.

Ilçe halkinin bölgeye dogalgaz çekileceginin hayal bile edemedigini ifade eden Lale, “Dogalgazin çok yönlü faydasi bulunmaktadir. Bunlarin basinda kömür ve odun fiyatlarinin yükselmesi geliyor. Öte yandan, ilçemizde ormanlarda kesilen agaçlarin sayisi da azalacak. Bu yönden de bir nebze de olsun fayda saglanacak. Dogalgaz özellikle ekonomik olarak da vatandasimizin bütçesine uygun bir sekilde hitap etmektedir. Ilçemizdeki evlerin yüzde 30’u dogalgaza kavustu. Geri kalan evler de en kisa sürede dogalgaza kavusacaktir. Ilçe halki dogalgazin ilçeye gelecegini hiç hayal dahi etmiyordu. Ama dogalgaz ilçemize geldikten sonra milletimiz sükranlarini sundu” diye konustu.

Adiyaman’dan Hani’ye gelin olarak gelen Kübra Yilmaz, ilçeye dogalgaz çekilmeden önce kis aylarinda zorlandigini belirtti.

Bebeklerinin dogduktan sonra ev içerisinde dogalgaz sayesinde tüm odaya çikardigini söyleyen Yilmaz, “Evimizin dogalgazsiz olmasi bizi çok zorluyordu. Özellikle bebek dogduktan sonra bu bizi biraz daha zorlamaya basladi.

Dogalgazin gelmesiyle birlikte bebegimizi sobali olan tek bir odada degil de tüm odalara çikarmaya basladim. En azindan eskiye göre daha az hasta oluyoruz. Günümün çogu özellikle mutfakta geçtigi için dogalgaz olmadigi zaman açikçasi hemen isim bitsin de odaya geçeyim niyetindeydim. Dogalgaz geldikten sonra evin içi yaz ayindaki sicaklik gibi oldu” ifadelerine yer verdi.

Ilçeye dogalgaz çekileceginden umudunun olmadigini belirten Mensure Uçak ise soba kullandiklari dönemde evlerinin büyük olmasi hasebiyle isinamadigini söyledi.



“Simdi ellerim sicak suda oldugu için pamuk gibi olmus”

Uçak, “Dogalgazin ilçemize gelmesi çok güzel oldu. Biz bu günleri görecegimize hiç inanmiyorduk. Mutfakta, banyoda, lavaboda çok sükür simdi sicak suyumuz bulunmaktadir. Özellikle ocagimizda dogalgaz atesinin tütmesinden çok memnunum. Böyle rahatligi rabbim öbür dünyada da bize versin. Ellerimde egzama oldugu için soguk suya degdigi zaman çatliyordu. Simdi ellerim sicak suda oldugu için pamuk gibi olmus. Eskiden televizyonlarda dogalgazin evlere çekildigini izliyorduk. O zaman kendi kendime keske bizim de sicak suyumuz, evimizin tamami isinsa diyordum. Simdi çok sükür bize de nasip oldu” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA