Cumhurbaskaninin Sözlerini Arsiv Dogruladi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in “Yeter, söz milletindir” sloganini 2017 referandumunda da kullandiginin afis fotograflari ortaya çikti. IHA arsivindeki fotograflarda, Erdogan portresinin altinda “Söz de karar da milletin” yazili oldugu görülüyor.

Cumhurbaskaninin Sözlerini Arsiv Dogruladi


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan dün Bilecik’te yaptigi miting sirasinda CHP’nin “Yeter, söz milletindir” sloganini taklit ettigini belirtti.

Cumhurbaskaninin bu sözlerini arsiv dogruladi. 2017 Anayasa Referandum seçimlerinde Ak Parti’nin “Söz de karar da milletin” slogani kullandigini arsiv fotograflari dogruladi.

Cumhurbaskani ayni slogani 2017 referandumunda da kullandi

Türkiye’nin referanduma gittigi 2017 yilinda Istanbul’un birçok noktasina “Söz de karar da milletin” sloganinin yazildigi afisler asilmisti. Cumhurbaskani Erdogan, o dönem Menderes’in sözüne atifta bulunarak, muhalefete “O’nu astiniz bizim önümüzü kesemeyeceksiniz” mesaji içeriyordu. Erdogan, 16 Nisan 2017’deki referandumdan yüzde 51,4 “Evet” oyu alarak sandiktan galip çikmisti.

Ironiye tepki: “Astiginiz adamin sözünü kullaniyorsunuz”

Geçtigimiz günlerde CHP Genel Merkezi’ne Kemal Kiliçdaroglu’nun fotografinin yer aldigi “Yeter! Söz Milletin” yazili afis asildi. CHP’nin yaptirdigi afis “Astiginiz adamin sözünü kullaniyorsunuz” yorumlarina neden oldu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan dün Bilecik’te yaptigi miting sirasinda CHP’nin “Yeter, söz milletindir” sloganini taklit ettigini belirterek, “Rahmetli Menderes, 73 yil önce emperyalistlerin ülkemize operasyon aracina dönüsen tek parti fasizmine karsi ne demisti. ’Yeter, söz milletindir.’ demisti. Her ne kadar Menderes’in sonu idam sehpasinda bitmis olsa da bu söz yillardir milletimizin yüreginde yankilanmaya devam etmistir. Simdi bu CHP, çikmis bizi taklit ediyor; ’Yeter, söz milletindir.’ Bay Kemal, bunu biz söyleyeli ne kadar oldu, haberin yok mu? Bunlar darbeci, darbeci. Bunlar vesayetçi. Simdi hep birlikte öyle bir haykiralim ki Türkiye duysun” dedi.

Bunun üzerine Ak Parti’nin bu slogani 2017’de kullandigini da Ihlas Haber Ajansi’nin arsiv görüntülerinden ortaya çikti.

“Söz milletin” sloganinin tarihi

“Yeter söz milletindir” sözünün ilk kez kullanildigi gün, 14 Mayis 1950 seçimleriydi. 7 Ocak 1946’da kurulan Demokrat Parti’nin millet iradesiyle iktidara geldigi 14 Mayis seçimleriydi. Adnan Menderes’in DP’nin ilk kongresindeki sözlerindeki bu misyon; 2017 referandumuna da isik oldu. Cumhurbaskani Erdogan 2017 referandumunda miting meydanlarinda ve afislerde “Söz de karar da milletin” sloganini kullandi. 16 Nisan 2017’deki referandumda millet; anayasa degisikligi ve Cumhurbaskaninin halk tarafindan seçilmesini yüzde 51,4 “Evet” oyu ile karar verdi. Cumhurbaskani Erdogan’in ayni slogani 2017 referandumunda da kullandigini arsiv fotograflari dogruladi.
Kaynak: İHA