Büyüksehir, Firtinada 136 Vakaya Müdahale Etti

Antalya Büyüksehir Belediyesi, sehir genelinde dün aksam saatlerinde etkili olan siddetli yagis ve firtina sebebiyle seferber oldu. Büyüksehir Belediyesine bagli itfaiye, ASAT, Park ve Bahçeler ile Fen Isleri ekipleri gece boyunca kesintisiz görev yaparak, olumsuzluklara aninda müdahale etti.

Büyüksehir, Firtinada 136 Vakaya Müdahale Etti
Meteoroloji Genel Müdürlügünün turuncu kod uyarisi verdigi Antalya’da hizi yer yer 150 kilometreye ulasan firtina ve beraberindeki kuvvetli yagis hayati olumsuz etkiledi. Antalya Büyüksehir Belediyesi, afet boyutuna ulasan firtina ve yagis nedeniyle tüm birimleriyle teyakkuza geçti. Kriz masasi olusturan Büyüksehir Belediyesi, itfaiye, ASAT, Park ve Bahçeler ile Fen Isleri ekipleriyle gece boyunca kesintisiz görev yaparak, olumsuzluklara müdahale etti.

136 vakaya müdahale edildi

Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi ekipleri; siddetli yagis ve firtina nedeniyle Kepez, Konyaalti, Muratpasa, Dösemealti, Aksu, Serik, Alanya, Kumluca ve Elmali ilçelerinde su baskini, mahsur kalma çati uçmasi ve agaç devrilmesi gibi 136 olaya müdahale etti. Kepez Fevzi Çakmak Mahallesi’nde evlerinde mahsur kalan vatandaslar itfaiye ekiplerince kurtarildi. Büyüksehir Belediyesi; 6 çati uçmasi, 23 su baskini, 11 agaç devrilmesi, 10 mahsur kalma, 2 yildirim düsmesi ve 2 dereye araç uçmasi vakasina kostu.

Agaçlar devrildi

Firtina ve siddetli yagis nedeniyle sehir merkezi ve ilçelerde agaçlar devrilirken, bazilarinin da dallari kirildi. Park ve Bahçeler Dairesi Baskanligi ekipleri, gelen ihbarlara aninda müdahale etti. Birçok noktada yola ve araçlarin üzerine devrilen agaç ve kopan dallar kisa sürede kaldirildi. ASAT Genel Müdürlügü ekipleri de siddetli yagis nedeniyle göllenme olusan cadde ve sokaklardaki mazgallari açik tutmak için yogun çaba gösterdi. Alt geçitlerdeki su birikintileri de tahliye edildi.
Kaynak: İHA