Bursa'daki Site Yönetiminden Aidat Açiklamasi

Bursa’da 13 blok bin 92 dairenin bulundugu sitenin yönetimini yapan Sedes 16 firmasi, yüzde 153 zam iddiasina iliskin açiklama yapti. Firma yetkilisi Musa Kumandas, "Son bir yilda elektrik ve dogalgaz fiyatlarinda yüzde 238 oraninda artisin yasandigi bir dönemde firma olarak aidatlari en düsük seviyede tutmanin mücadelesini verdik" diye konustu.

Bursa'daki Site Yönetiminden Aidat Açiklamasi
Türkiye’nin her yerinde oldugu gibi Bursa’da da tüm apartman, markali konut projeleri ve sitelerde de enflasyon ve ekonomik sartlar aidat artislarini kaçinilmaz kildigini belirten Firma yetkilisi Musa Kumandas, "Elektrik ve dogalgaz fiyatlarina bir yilda yüzde 238 oraninda zam yapildi. Bunun disinda site aidatlarini çok yakindan ilgilendiren personel ve diger sarf malzeme fiyatlarinda da büyük artislar yasandi. Bunlarin sonucunda da sadece Bursa degil Türkiye’nin her yerinde oldugu gibi yönetimini üstlendigimiz sitelerin aidatlarinda da artisa gitmek kaçinilmaz oldu. Tüm maliyet artislarina ragmen firma olarak yine de aidat rakamlarini en düsük seviyede tutmanin mücadelesini verdik hala da veriyoruz. Artislara itiraz eden site sakinlerini de anlayisla karsiliyoruz, sonuçta ekonomik sartlar herkes gibi onlari da son derece zorluyor. Ancak sundan emin olmalilar ki; çevredeki apartman ve sitelere göre en uygun aidatlari yine kendileri ödüyor" dedi.

Yönettikleri sitelerde yasayanlari her ay harcamalar konusunda yazili olarak bilgilendirdiklerini, bir kurusluk harcamalarin bile açiklamasini yaparak son derece seffaf davrandiklarina deginen Kumandas, sunlari kaydetti;

’’Son bir yilda asgari ücrete zam ortada. Temizlik ve sarf malzeme giderlerine yaklasik yüzde 300 civarinda zam yapildi. Günümüzde binlerce kisinin yasadigi sitelerde de harcama kalemleri her geçen gün artis gösteriyor. Sonuçta site sakinlerinin güvenlik ve huzuru için, güvenlik temizlik ve bahçe bakim personeli çalistirmak zorundayiz. Bunun disinda asansör bakimi, kapali isitmali yüzme havuzlari basta olmak üzere sosyal tesislerin bakim ve temizligi de önemli gider kalemleri arasinda yer aliyor. Tüm bunlar bir arada degerlendirildiginde aidatlarin maliyet artislarinin ekonomik sartlarla paralel oldugu rahatlikla görülecektir. Yine de bundan sonraki dönemlerde de yönetimini üstlendigimiz sitelerde aidat artislarini minimum seviyelerde tutmanin mücadelesini vermeye devam edecegiz.’’

Musa Kumandas, sayilari az da olsa bazi site sakinlerinin, aidat artislarini insaat firmasiyla iliskilendirmeye çalismasinin hiç ilgisinin olmadigini ve dogrulugunun bulunmadigini ve bilgi kirliligine sebep oldugunu dile getirerek, "Bunlar gerçegi yansitmamaktadir. Müteahhit firmanin konuyla hiçbir ilgisinin bulunmamaktadir. Aidat toplama ve yönetme görevinin site yönetimini ilgilendiren tüm hususlarda sorumlulugun markali konut projelerinde site yönetim isletmeciligini üstlenen Sedes’e aittir" diye konustu.

Kaynak: İHA