Bodrum Belediyesi, Mandalina Alimina Devam Ediyor

Bodrum Belediyesi, uyguladigi tarimsal kalkinma politikalari çerçevesinde yerel mandalina üreticilerinin elinde kalan ürünleri satin alma projesini hayata geçirdi.

Bodrum Belediyesi, Mandalina Alimina Devam Ediyor


Bodrum Belediyesi, Tarimsal Hizmetler Müdürlügü ve Bodrum Tarimsal Kalkinma Kooperatifi (TARKO) is birliginde üreticilerin mandalinalarini toplayip, satin aliyor. Belediye, uygulama ile hem Bodrum mandalinasina sahip çikmayi hem de bahçesi olan üreticinin ürünlerinin kalite kaybi yasamadan degerlendirilmesini saglamayi hedefliyor. Uygulamada, belediyeye basvuruda bulunan üreticilerin mandalinalari, belediye ekiplerince kalitesini kaybetmeden raf ömrü göze alinarak belirli bir plan çerçevesinde toplaniyor.

Konuyla ilgili konusan Bodrum Belediye Baskan Yardimcisi Tayfun Yilmaz, üreticinin magduriyetini ortadan kaldirmak için belediye olarak ellerinden gelen destegi vereceklerini belirtirken Bodrum Belediyesi olarak mandalinanin bahçelerde çürümesine izin vermeyeceklerini ve Bodrum’un simgesi olan bu ürünün degerinin korumasi için çalismalara devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA