Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Tarihi Türbeyi Yeniden Ayaga Kaldirdik'

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Bünyan ilçesi Samagir Mahallesi’nde yer alan ve 13’üncü yüzyilda yapildigi tahmin edilen Abdurrahman Gazi Türbesi’ni hayirsever isbirligi ile restore ederek, yeniden ayaga kaldirdiklarini söyledi.

Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Tarihi Türbeyi Yeniden Ayaga Kaldirdik'
Kayseri Büyüksehir Belediyesi, hayirsever ve belediye arasinda is birligi ile dayanismanin en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi, bir hayirsever-belediye is birligine daha imza atarak Bünyan ilçesinde bulunan “Abdurrahman Gazi Türbesi” restorasyonunu tamamladi.

Bu çerçevede, 2022 Haziran ayinda Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç ile hayirsever Erkut Korkmaz, Sadi Korkmaz ve Bünyan Belediye Baskani Özkan Altun arasinda imzalanan protokol dogrultusunda Bünyan ilçesinde bulunan “Abdurrahman Gazi Türbesi” restorasyonu tamamlandi.

Dört bir kösesi tarihi zenginliklerle dolu sehir

Restorasyon çalismasiyla ilgili açiklamalarda bulunan Baskan Büyükkiliç, “Dört bir kösesinde tarihi zenginligi bulunan Kadim sehir Kayseri’mizin Bünyan ilçesi Samagir Mahallesi’nde yer alan ve kültürel mirasimizin önemli eserlerinden biri olan Abdurrahman Gazi Türbesi’ni, sehrin tarihi ve kültürel degerlerine sahip çikan bir anlayisla hayirsever isbirliginde restore ederek, yeniden ayaga kaldirdik. Kayseri Büyüksehir Belediyesi olarak 2022 yili içerisinde proje çalismalari tamamlanan türbenin restorasyon yapimina iliskin restorasyon uygulama çalismalarina basladik ve restorasyon çalismalarini yil sonunda tamamladik” diye konustu.

Büyükkiliç, türbe yapiyla ilgili de bilgiler vererek, “Türbe mimari yapisi, kütle olarak kubbeye kadar iki kademede yükselen, birinci kademede kareye yakin bir semadan ikinci kademede sekizgene geçilen yapinin üst örtüsü kubbeyle sonlaniyor. Herhangi bir kitabesi bulunmayan türbe yapinin 13’üncü yüzyilda insa edildigi tahmin ediliyor” seklinde konustu.

Öte yandan Büyüksehir Belediyesi tarafindan kültürel mirasin korunmasi, yasatilarak gelecek nesillere aktarilmasi çerçevesinde bir çok eserde restorasyon çalismalari araliksiz sürüyor.
Kaynak: İHA