Bakan Murat Kurum Açiklamasi 'Bizler Hiçbir Zaman Sahadan, Esnafimizin Yanindan Ayrilmadik'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Ankara’da Altindag Siteler semtindeki esnafi ziyaret ederek, yapimi Toplu Konut Idaresi (TOKI) tarafindan sürdürülen Yakacik Hurdacilar Sanayi Sitesi’nde incelemelerde bulundu.

Bakan Murat Kurum Açiklamasi 'Bizler Hiçbir Zaman Sahadan, Esnafimizin Yanindan Ayrilmadik'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Altindag Siteler’de bulunan Keresteciler Merkez Camii’nde Cuma Namazi kildiktan sonra Siteler esnafini ziyaret ederek esnaflarla sohbet etti. Ziyareti sirasinda bir cep telefonu magazasini ziyaret eden Kurum, esnafla çay içerek sohbet etti. Esnaf ziyaretinde Bakan Kurum’a, Altindag Belediye Baskani Asim Balci, Ak Parti Ankara Gençlik Kollari Il Baskani Ülkü Efe Demirhan ve çok sayida bürokrat eslik etti.

Bir cep telefonu magazasini ziyaret eden Kurum, burada yaptigi konusmada, tüm dünyanin zor bir süreçten geçtigini belirterek, “Ülkemizi etkiledi ama hamdolsun Cumhurbaskanimiz bütün sektörlere tarimda, turizmde, esnafina herkese elimizi uzatmaya çalistik. Bizler hiçbir zaman, sahadan, esnafimizin yanindan ayrilmadik. Vatandaslarimizla iç içe onlarin ne ihtiyaci, talebi varsa gidermenin gayreti içerisinde olduk, bu anlayisla çalismalari yürütecegiz” dedi.

“Siteler, mobilyanin baskenti”

Ankara’ya önem verdiklerini ifade eden Bakan Kurum, Ankara’nin tüm ilçelerinde yatirimlarin devam ettigini belirterek, “Simdi sitelerdeyiz, burasi tüm Türkiye’ye mobilyayi ögreten, üreten merkezi. Ankara nasil Türkiye’nin Baskenti ise burada mobilyanin baskenti. Mobilyanin baskenti daha da güçlendirerek devam ettirecegiz. Ankara’yi daha da güzellestirecek adimlari hep beraber uyum içerisinde atiyoruz” diye konustu.

“Sizlerin yanindayiz”

Cep telefonu magazasi sahibi Fatih Arslan, vatandas olarak dar bir bogazdan geçtiklerini belirterek, “Hepimizin, herkesin ekonomik sikintisi var ama mesele sadece ekonomik degil. Kanimizin son damlasina kadar Cumhurbaskanimizin, sizlerin yanindayiz. Vatandas, devletin ne oldugunu bilen vatandas. Devletçiligi, Milliyetçiligi bilen herkes Cumhurbaskanimiza kaninin son damlasina kadar yaninda durmak zorunda” ifadelerini kullandi.

"Ankara’yi Türkiye Yüzyilinda ’Yesil Ankara’ yapma anlayisiyla çalisiyoruz"

Bakan Murat Kurum, Siteler esnafi ziyareti ardindan Yenimahalle’de bulunan ve yapimi TOKI tarafindan sürdürülen Yakacik Hurdacilar Sanayi Sitesi’nde incelemelerde bulundu. Bakan Kurum, Yakacik’in Ankara’nin merkezi denilebilecek bir konumda oldugunu belirterek, sözlerini söyle sürdürdü:

“Yakacik mahallesi muhtarimizla da az önce konustuk. Burada 22 bin vatandasimiz yasiyor. Yapmis oldugumuz 450’ye askin sosyal konutlarimizda da artik insaatimiz bitme asamasina geldi. Burada sanayi sitemiz, sosyal konutlarimiz, buradaki alt yapisiyla yollariyla Yakacik ilçemiz bu bölgede parlayan bir yer haline gelecek. Üreten, ülke ekonomisine, Ankara’ya katki saglayan, istihdam olusturan sanayi sitemizle birlikte burada geri dönüsüm faaliyetlerini sürdürecegiz. Buradan topladigimiz hammaddeleri de üretimde kullanmak suretiyle ülke ekonomisine katki saglayacagiz. Hurdacilar sanayi sitemizi de daha modern alanlara tasiyacagiz. Ankara’yi Türkiye Yüzyilinda büyüyen, gelisen ‘Yesil Ankara’ yapma anlayisiyla çalismalarimizi yürütüyoruz.”
Kaynak: İHA