Aydemir Açiklamasi 'Milli Irade 14 Mayista Yine Tarih Yazacak'

Milletvekili Aydemir, Iran’da Azerbaycan Büyükelçiligine yapilan menfur saldiriyi telin ettiklerini belirterek, ‘Azerbaycan bizim kardesimiz. Onlarin yasadigi bir aci varsa bizim yüregimize sirayet eder. Can Azerbaycanimiza bassagligi diliyoruz. Saldirgan her kimse oderdest edilmesini ve gereginin yapilmasini da Iran hükümetinden bekliyoruz. ‘ dedi

Aydemir Açiklamasi 'Milli Irade 14 Mayista Yine Tarih Yazacak'
AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in yüzde 60’lara varan oy oraniyla bir dönem daha seçilecegini söyledi.

Milletvekili Aydemir, TBMM’de düzenledigi basin toplantisinda, Erdogan’in tekrar aday olmasina iliskin tartismalara degindi.

Ekonomi

Basin toplantisinda ekonomi gündemine iliskin degerlendirmelerde bulunan Milletvekili Aydemir, yatirim, üretim ve ihracatin arttigi, istihdam kaydinda pozitif bir süreç yasandigini belirterek, ‘Istihdam artmis, üretim artmis, ihracat artmis, geldigimiz noktada dünyada enflasyon yukari dogru giderken, dünyada ekonomik parametreler dumura ugrarken biz elhamdülillah daha iyiye dogru gidiyoruz. Enflasyonu asagiya dogru çekiyoruz. Önümüzdeki zaman dilimi Türkiye için çok berrak, çok aydinlik. O yüzden disaridan yönelme var. Önümüzdeki zaman diliminde Allah’in izniyle çok özel gelismeler olacak ve milletimiz de bütün bunlari ayan beyan görüyor. Çok berrak bir biçimde görüyor.’ dedi.

‘Engel yok’

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in aday olmasi noktasinda hiçbir engel olmadigi, altili masa tarafindan gündeme tasinan tartismalarin hukuki ve siyasi hiçbir dayanaginin olmadigini vurgulayan Milletvekili Aydemir, 6’li masanin da bu gerçegi bildigini, ancak aday çikaramadiklari için milleti oyalama yoluna gittiklerini söyledi.



‘Milli irade yine tarih yazacak’

Cumhurbaskani Erdogan’in Türkiye, Türk Dünyasi ve Islam Alemi içinde, tarihe geçen dirayeti, üstün devlet adamligi, mazlum ve magdurlara hamiligi, küresel vicdani uyandiran vurgulariyla özel ve güzide bir konumu bulunduguna dikkat çeken Milletvekili Aydemir, ‘Yüce milletimiz 14 Mayista yine tarih yazacak, Sayin Cumhurbaskanimiza vefasini kaydedecektir.’ diye konustu.

Aydemir’den 2017 Hatirlatmasi

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun, konuyla ilgili daha önceki açiklamalarini aktaran Milletvekili Aydemir, 2017’de TBMM Anayasa Komisyonunda Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’nin görüsüldügü tutanaklardan örnekler verdi. Milletvekili Aydemir, o dönemde bu konunun detayli sekilde tartisildigini animsatarak, Cumhurbaskani Erdogan’in tekrar aday olmasiyla ilgili hiçbir engel olmadigini belirtti.

Altili Masanin Zihniyetinde Vesayet Var

Altili masanin açiklamasina isaret eden Milletvekili Aydemir, "Simdi o günlerdeki söylediklerini ve belgelerini unutarak bu konuyu tekrar gündeme getiriyorlar. Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? Bunlar maglubiyeti pesinen kabul ettiklerini ifade ediyorlar. Sayin Cumhurbaskani’mizin tartismasiz seçilecegini gördükleri için ipe un seriyorlar. Bu altili masanin zihniyetini gösteriyor. Altili masanin zihniyetinde vesayet var." diye konustu.

Yeni Versiyon

Daha önceki cumhurbaskanligi seçimlerinde de bazi askeri, medya ve sivil toplum örgütlerinin vesayet unsuru olarak seçimlere müdahale etmeye çalistigini ifade eden Milletvekili Aydemir, bu anlayisin baska bir versiyonunun simdi yine ayni islevi gördügünü kaydetti.

‘Sandikta hesap görülecek’

Milletvekili Aydemir, "Görecekseniz, Sayin Cumhurbaskani’miz Allah’in izniyle ve milletimizin teveccühüyle yüzde 60’lara varan oy oraniyla bir dönem daha cumhurbaskanligimizi yapacak. Bunu gördükleri için, o korkuyla endiseyle simdi gelmisler böylesine absürt, saçma sayilabilecek ve özellikle milli iradeye hakaret içeren ifadelerle milletin önüne çikiyorlar. Sandik geliyor, sandikta hesap görülecek." diye konustu

Milletin Hafizasiyla Akliyla Dalga Mi Geçiyorsunuz

Milletvekili Aydemir, altili masa içinde kavgalarin bitmedigini, en son IYI Parti Genel Baskan Yardimcisi Cihan Paçaci’nin da yaptigi açiklamalar nedeniyle istifa etmek zorunda kaldigini söyledi.



CHP’nin "Yeter söz milletindir" sloganini kullanmasina iliskin bir soruya da Aydemir, "CHP utanmadan kendi zulmünü ifade eden ’Yeter söz milletindir’ sloganini simdi kullaniyor. Ayiptir, siz nasil siyaset yapiyorsunuz? Milletin hafizasiyla akliyla dalga mi geçiyorsunuz? CHP aslinda o slogan ile kendi kirli tarihini silmeye çalisiyor." dedi.

Kaynak: İHA