ABD'de 5 Polisin Döverek Öldürdügü Gencin Görüntüleri Yayinlandi

ABD’nin Tennessee eyaletinde 7 Ocak’ta polisler tarafindan trafikte durdurularak dövülen ve aldigi yaralar sonucu kaldirildigi hastanede 3 gün sonra hayatini kaybeden siyahi Tire Nichols’un darp edildigi anlarin görüntüleri kamuoyuyla paylasildi.

ABD'de 5 Polisin Döverek Öldürdügü Gencin Görüntüleri Yayinlandi
ABD’nin Tennessee eyaletine bagli Memphis sehrinde 29 yasindaki siyahi Tire Nichols’un 7 Ocak’ta polis tarafindan "dikkatsiz araç kullandigi” gerekçesiyle durdurulup feci sekilde dövüldügü anlarin görüntüleri yayinlandi. Yayinlanan ilk görüntüye göre polislerden birinin ilk olarak Nichols’un aracina yaklasarak durdugu ve silahini çekerek arabadan indigi görülüyor. Diger polis ise Nichols’a küfrederek aracindan inmesini söylüyor. Polisler Nichols’u araçtan çikarirken, bir polisin “yere yat” dedigi duyuluyor. Nichols ise, "Ben hiçbir sey yapmadim. Sadece eve gitmeye çalisiyorum. Tamam, yerdeyim" seklinde yanit veriyor. Polisin siyahi gence uzanmasi için tehditte bulunup küfrederek, “Ben kirmadan ellerini arkana koy” dedigi duyuluyor. Nichols’un ise “Siz su anda çok sey yapiyorsunuz. Yerdeyim” diyerek çaresiz kaldigi görülüyor. Bu sirada bogusma baslarken, Nichols’un kaçtigi, polisin sok tabancasi kullandigi ve kovalamacanin basladigi görülüyor. 7 dakika sonra diger polisler telsizden Nichols’u gördüklerini söylüyor ve siayhi genci yaya olarak takip etmeye basliyor. Daha sonra yakalanan gencin üzerinde 2 polisin oldugu görülürken, Nichols’un konusmaya çalistigi, polislerden birinin "kapa çeneni" dedigi duyuluyor.

Defalarca “Anne” diye bagirdi

Siyahi genç 5 polisin siddetine maruz kalirken, birinin Nichols’a “Seni copla dövecegim. Bana lanet olasi ellerini ver” dedigi duyuluyor. Iki polisin yerdeyken Nichols’a feci sekilde vurdugu kameraya yansirken, siyahi gencin “Anne” diye bagirdigi görülüyor. Polisin hiçbir sekilde direnmeyen Tire Nichols’a acimasizca en az 9 kez vurdugu görülüyor. Dakikalarca siddete maruz kalan gencin bir süre sonra kendinden geçtigi kameraya yansiyor. Olay yerine iki saglik personeli gelirken, bir kisinin “Ambulansin gelmesi biraz uzun sürecek” dedigi duyuluyor. Saglik görevlilerinin yerel saatle 20.41’de gelmesinin ardindan ambulans ise 21.02’de kameranin görüs alanina giriyor. Dakikalarca dövülen siyahi genç 21 dakika ambulans bekliyor. Polisin dakikalarca dövdügü siyahi genç, kaldirildigi hastanede 3 gün sonra hayatini kaybediyor.

5 polis görevinden ihraç edildi

Nichols’un annesi RowVaughn Wells, 4 yasinda bir erkek çocuk babasi olan oglu Nichols’un siddet gördügü anlarda evden sadece 70 metre uzakta oldugunu söyledi.

RowVaughn Wells, "Hiçbir anne, benim çocugumu kaybettigim sekilde çocugunu kaybetmemeli, su anda yasadigim seyi yasamamali, hiçbir anne çocugunu kaybetmemeli" dedi.

Siyahi gencin ölümüne yol açan polis Tadarrius Bean, Demetrius Haley, Desmond Mills Jr, Emmitt Martin ve Justin Smith gözaltina alinirken, daha sonra kefaretle serbest birakildi. Görevlerinden ihraç edilen polisler, “ikinci derece cinayet, nitelikli saldiri, nitelikli adam kaçirma, görevi kötüye kullanmayla” suçlaniyor.
Kaynak: İHA