Kartepe Kar Sezonuna Hazir

Kartepe’de beklenen kar yagisi öncesinde yollarin sürekli ulasima açik olmasi için 100 kar timi personeli, 3 tuzlama araci, 3 kar küreme araci, 3 greyder, 7 kepçe ve 5 kamyonet ile nöbete basladi.

Kartepe Kar Sezonuna Hazir
Kocaeli’de uzun süredir beklenen ve özlenen kar yagisinin yer yer baslamasiyla birlikte Kartepe Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü bünyesinde olusturulan kar timleri hazirliklarini tamamladi. Kar timi 100 personel, 3 tuzlama araci, 3 kar küreme araci, 3 greyder, 7 kepçe ve 5 kamyonet ile nöbete basladi.

Kartepe Belediyesi ekipleri Uzunçiftlik, Sarimese, Uzuntarla, Esme, Acisu ile Arslanbey, Suadiye, Derbent, Masukiye bölgelerinde kar, tipi ve buzlanmaya karsi çalismak için hazir.

Güzergahlar ile köy baglanti yollarinin açik kalmasini saglayacak olan ekipler, Kartepe’de kar yagislarindan halkin olumsuz etkilenmemesi için gece gündüz görev basinda olacak. Belediye ekiplerinin göreve hazir oldugunu belirten Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman, "Kis ayinin kendisini göstermesiyle birlikte bütün hazirliklarimizi tamamladik. Beklenen kar yagisi ile birlikte ekiplerimiz görev yerlerini aldi. Büyüksehir belediyemizin ekipleri ile birlikte koordineli olarak çalisma yapilmaktadir. Geçen sene yogun kar yagisi olmustu. Bu senede tüm imkanlarimizla birlikte sahadayiz. Allah’in izniyle bekledigimiz ve özledigimiz kar yagisina kavusacagiz. Tüm tedbirlerimiz hazir, bizler de kar yagisini güzelliklerle karsilamaya haziriz" dedi.

Kaynak: İHA