Hapis Cezasi Olan 13 Kisi Yakalanarak Tutuklandi

Aksaray’da polis ekiplerince yapilan huzur ve güven uygulamalarinda 1 hafta içerisinde haklarinda kesinlesmis hapis cezasi olan 11 sahis ile muhtelif suçlardan aranmasi olan 2 kisi yakalanarak tutuklandi.

Hapis Cezasi Olan 13 Kisi Yakalanarak Tutuklandi


Il Emniyet Müdürlügüne bagli Asayis Subesi ekipleri 1 hafta boyunca kentin çesitli noktalarinda suç ve suçlularla mücadele edilmesi, vatandaslarin huzur ve güven duygusunun artirilmasina yönelik denetim gerçeklestirdi. Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde kentin farkli mahallelerinde, park ve bahçelerde yapilan daraltilmis sok uygulamalar ve planli çalismalarda, 3 bin 409 sahsin Genel Bilgi Taramasi (GBT) yapildi. Yapilan GBT sorgulamalarinda çocugun kasten öldürülmesi, uyusturucu veya uyarici madde ticareti yapma veya saglama, is ve çalisma hürriyetinin ihlali, kullanmak için uyusturucu veya uyarici madde satin almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçlarindan 30 kisinin aranmasinin oldugu tespit edildi. Haklarinda kesinlesmis hapis cezasi bulunan 30 sahistan 11’i sahis çikarildiklari mahkemelerce tutuklanarak Aksaray Ceza Infaz Kurumu Müdürlügüne teslim edildi.

Öte yandan muhtelif suçlara karisan 143 kisi hakkinda adli islem yapilirken, 2 sahis çikarildigi mahkemece tutuklandi. Denetimlerde 1 hafta boyunca, 258 araç kontrol edilirken, çalinti oldugu tespit edilen 2 motosiklet otoparka çekildi. Uygulamalarda, 5 adet ruhsatsiz tabanca, 39 adet fisek, 3 adet ruhsatsiz kurusiki tabanca 2 adet fisek, 1 adet ruhsatsiz av tüfegi ile 2 adet fisek ele geçirildi. Ayrica 7 sahistan 8,25 gram sentetik kannabionid bonzai maddesi, 7,72 gram esrar maddesi, 10,12 gram metamfetamin maddesi ve 14 adet sentetik ecza hap ele geçirildi.
Kaynak: İHA