Trabzon'da Bin 300 Adet Sülün Dogaya Birakildi

Trabzon’da 2022 yilinda bin 300 adet sülün dogaya birakildi.

Trabzon'da Bin 300 Adet Sülün Dogaya Birakildi
Doga Koruma ve Milli Parklar 12 Bölge Müdürlügüne bagli Trabzon Sube Müdürlügü, Trabzon genelinde dogal hayatin korunmasina yönelik çalismalarini sürdürüyor. 2022 yilinda kanatli salimi seferberligi çerçevesinde il genelinde 52 mahallede 25’er adet olmak üzere toplam bin 300 adet sülün salimi gerçeklestirildi.

Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü ekipleri 2022 yilinda, zorlu kis sartlari nedeniyle yiyecek bulamayan yaban hayvanlarinin desteklenmesine yönelik, kis döneminde Trabzon genelinde yüksek rakimli alanlarda 4 bin 932 kilo yemleme yapti. Ekipler, doga ve biyolojik çesitliligin korunmasi çerçevesinde ise 38 okulda 5 bin 263 adet ögrenciye biyolojik çesitlilik biyo kaçakçilik ve tabiat egitimleri verdi. Egitimlerin dönem sonuna kadar devam etmesi planlandi.

Ekipler, yaban hayati konusunda halkin duyarliligini artirmak adina çesitli sloganlar içeren afis ve brosürler hazirlatilarak; av bayileri, muhtarliklar, kahveler, avci dernekleri ve okullara dagitti.

Ekipler ayrica çesitli nedenlerle yaralanarak Sube Müdürlügüne ulastirilan 468 adet yaban hayvanin, tedavisi yaparak dogaya geri birakildi.

Öte yandan il genelinde 7 ilçede açilan 10 adet avcilik kursuna katilan 223 kursiyerden basarili olan 187 avciya sertifika verildi.

Kaynak: İHA