TDP Genel Baskani Mustafa Sarigül'den Isveç Basbakani'na Incil Hediyesi
Son 2 yilda 1 milyon 850 bin kilometre yol kat eden TDP Genel Baskani Mustafa Sarigül, seçim çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor. Isveç’te Kur’an-i Kerim’in yakilmasiyla ilgili de konusan Sarigül, “Biz Isveç Basbakanina Incil hediye gönderdik, her inanca saygi duyuyoruz” dedi.

Isveç’te Kur’an-i Kerim’in yakilmasi olayiyla ilgili de düsüncelerini belirten Sarigül, Isveç Basbakani’na Incil armagan ettigini vurgulayarak, “Islam dünyasi olarak hosgörüden yanayiz” dedi.
“Türkiye’yi karis karis geziyoruz”
Seçim çalismalariyla ilgili bilgiler veren TDP Genel Baskani Mustafa Sarigül, “Son 2 yilda 1 milyon 850 bin kilometre yol yaptim. Gerçekler, halkin arasinda. Hiçbir siyasi parti farki gözetmeden Türkiye’yi karis karis geziyoruz. TDP’nin görüslerini ve düsüncelerini yurttaslarimizla bulusturuyoruz. Çünkü biz kötüleyen ve karalayan bir parti degiliz. Dertlere derman olmak için dolasan bir siyasi partiyiz. Sorumlulugumuzun bilinci içerisinde hareket ediyoruz. Bayragimiza, topragimiza, ulusal birligimize bagli olan; inançlarimiza saygi gösteren Türkiye’yi ayristiran degil, bütünlestiren bir hava içerisinde dolasiyoruz. Özellikle gençler arasinda çok etkili oldugumuzu görüyorum. Isçi, esnaf ve özellikle sanayide çalisan gençlerde, köydeki gençlerde, gecekondudaki gençlerde ve üniversite gençlerinin bir bölümünde çok da iyi bir noktadayiz. Çünkü biz gençlerin ne istedigini biliyoruz. 2 yilda 1 milyon 850 bin kilometre yol yapmak kolay degil. Dogu’dan, Bati’da, Kuzey’de, Iç Anadolu’da, Ege’de, Akdeniz’de basmadigimiz yer; çalmadigimiz kapi; sikmadigimiz el kalmadi. Dolasmaya devam edecegiz. Dolastikça keyif aliyoruz. Mutlu oldugum an su ki: Bugüne kadar Türkiye’nin her noktasina gittim, her siyasi görüse dokundum ve en ufak bir sekilde tepki almadim. Yurttaslarimizin oy verip vermemeleri kendi tercihleri ama bizi saygi ve sevgiyle karsiladilar. Ben bütün yurttaslarima ilgilerinden dolayi tesekkür ediyorum. Yarin Çorlu’da olacagim. Cumartesi Trabzon’da, pazar günü de Eskisehir’de olacagim” açiklamasinda bulundu.
“Her inanca saygi duyuyoruz”
Isveç Basbakani Ulf Kristersson’a Incil armaganinda bulundugunu belirten Sarigül, “Isveç’te Kur’an-i Kerim’e yapilan bu menfur olayi gerçekten bütün dünya Islam alemine karli yapilmis bir olay olarak görüyorum ve baris, özgürlük, demokrasi, insan haklari, bireyin mutlulugu, inançlara saygi diyen AB ve NATO üyesi ülkelerin bu konuda açiklama yapmamasi gerçekten son derece düsündürücüdür. Biz Isveç Basbakani’na Incil hediye gönderdik. Her inanca saygi duyuyoruz. Islam dünyasi olarak hosgörüden yanayiz. Islam dünyasi sevgidir. Islamiyet’te asla zorlama olmaz. Biz baskalarinin inançlarina nasil saygi duyuyorsak baskalarinin da bizim inançlarimiza saygi bekleriz” dedi.
