Polislere Ehliyetsiz Yakalandi, Yardim Için Çagirdigi Arkadasi Da Ehliyetsiz Çikinca Ikinci Soku Yasadi

Antalya’da bulvara 20 metrelik ters yönden çikmak isteyen ehliyetsiz motosiklet sürücüsü genç, denetim yapan trafik polislerinin ‘sok’ uygulamasina yakalandi. Gence ve motosiklet sahibi abisine 16 bin bin TL para cezasi yazilirken, motosikleti teslim almasi için çagirdigi arkadasi da ehliyetsiz çikinca ikinci soku yasadi.

Polislere Ehliyetsiz Yakalandi, Yardim Için Çagirdigi Arkadasi Da Ehliyetsiz Çikinca Ikinci Soku Yasadi
Antalya’nin Muratpasa ilçesi Eski Sanayi Sitesi’nde 699 Sokak’tan Gazi Bulvari yan yola baglanmak için kullanilan yaklasik 20 metre uzunlugundaki yolun bulvar çikis yönüne karsilikli ’girisi olmayan yol’ levhasi koyuldu. Ancak sürücüler, daha önce çok sayida ceza yazilan yolu kullanmaya devam etti. Zaman zaman araçlarin karsi karsiya geldigi yolda, trafik de sikismaya basladi.



Kaskini taksa da cezadan kurtulamadi

Polis ekipleri sikayetin arttigi yol üzerinde ‘sok’ uygulama yapti. Polisin uygulama yaptigini gören birçok sürücü yolu kullanmaya devam ettigi görüldü.

Polis ekiplerine hazirliksiz yakalanan motosiklet sürücüsü Soner Özdemir, önce elinde bulunan kaskini kafasina takti ama polis ekiplerinin dikkatinden kaçamayarak durduruldu.

Genç arkadasinin ‘bende ehliyet yok’ demesi ile ikinci sokunu yasadi

Özdemir’e polis ekiplerince ehliyetsiz motosiklet kullanmaktan ve trafik güvenligini tehlikeye atmak gibi çesitli suçlardan 8 bin TL para cezasi uygulandi. Motosikletin abisinin üzerinde olmasindan dolayi abisine de 8 bin TL cezai islem uygulandi. Yazilan cezalar karsisinda büyük saskinlik yasayan genç, motosikleti almasi için ehliyetli oldugunu düsündügü arkadasini da olay yerine çagirdi. Genç arkadasinin ‘bende ehliyet yok’ demesi ile ikinci sokunu yasadi.

“Ben bugüne kadar 40 bin TL’ye yakin ceza ödedim"

Polislere ceza yazmamasi için adeta dil döken Soner Özdemir, “Ben bugüne kadar 40 bin TL’ye yakin ceza ödedim. Sikinti yok motosikletime binmeye devam edecegim” dedi.

Ceza yiyen bir baska sürücü ise çocuklarini kursa götürmek için ters yöne girdigini belirtti.

Bir baska sürücü ise ceza karsisinda büyük saskinlik yasadi.

Motosikleti teslim almaya gelen gencin abisi Hüseyin Özdemir ise, “16 bin TL ceza masallahimiz var. Çok komik. Ilk defa böyle bir sey basimiza geldi. Kardesim kendisi ödeyecek” dedi.

4 bin TL ceza yiyen baska bir motosiklet sürücüsü genç kiz ise yola arkadasinin yönlendirmesi ile girdigini belirtti.

Kaynak: İHA