Magazaya 28 Kursun Sikti, 'Alkollüydüm, Rastgele Ates Açtim' Dedi

Adana’da bir saat magazasini kursunlama olayina karisan 3 süpheli tutuklandi. Silahi kullandigi ileri sürülen süphelinin ifadesinde "Alkollüydüm rastgele ates açtim" dedigi ögrenildi.

Magazaya 28 Kursun Sikti, 'Alkollüydüm, Rastgele Ates Açtim' Dedi
Olay, 15 Aralik’ta Seyhan ilçesi Ziyapasa Bulvari’nda meydana geldi. Yüzlerini cerrahi maskeyle gizleyen motosikletli 2 süpheli, gece yarisi bulvardaki ünlü bir saat markasinin magazasina otomatik tabancayla ates açti. Kursunlar magazanin kepenk ve tentesine isabet etti. Silah seslerini duyan mahalle bekçileri olay yerine gitti. Süpheliler ise saldirinin ardindan kaçarak izlerini kaybettirdi. Bekçilerin anonsuyla olay yerine çok sayida polis ekibi sevk edildi. Takviye ekiplerinin gelmesiyle yapilan incelemede magazaya 28 merminin isabet ettigi, çevrede de çok sayida bos kovan oldugu belirlendi. Silahli saldiriyla ilgili çalisma baslatan Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Gasp Büro Amirligi ekipleri, tabancayi atesleyenin Sercan Ç. (24), motosikleti kullananin ise Firat S. (22) oldugunu tespit etti. Polis, 2 süpheliyle birlikte saldiriyla baglantisi bulundugu öne sürülen Ferit D. (29), Cumali T. (29) ile Ferhat A.’yi (28) adreslerine düzenlenen operasyonla gözaltina aldi.Emniyete götürülen süphelilerden Sercan Ç., ifadesinde, “Alkollüydüm, rastgele ates açtim” dedi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden Sercan Ç., Firat S. ile Ferit D. çikarildiklari mahkemece tutuklanirken, digerleri ise adli kontrol sartiyla serbest kaldi.
Kaynak: İHA