Kis Aylari Yedek Parça Satisi Yapan Esnafin Yüzünü Güldürdü

Eskisehir’de otomobil yedek parçasi satisi yapan Suayip Keskin, kis aylarinin gelmesiyle birlikte is yogunlugunun arttigini belirterek “Kis basindan itibaren islerimizde artis var” dedi.

Kis Aylari Yedek Parça Satisi Yapan Esnafin Yüzünü Güldürdü
Hava sicakliklarinin düsmesiyle birlikte araçlarin ariza yapma ihtimalleri de artis gösterdi. Son aylarda yükselen otomotiv fiyatlarindan dolayi vatandas elindeki araca daha fazla özen göstererek bakimlarini da siklastirdi. Sanayi bölgelerindeki yogunluk yedek parça satisi yapan isletmeleri de etkiledi. Araçlarda yasanan arizalarin giderilmesi için degistirilen ürünleri satan yedek parça dükkanlari, kis basindan itibaren yogun is temposu ile karsi karsiya kaldi.

“Kis basindan itibaren islerimizde artis var”

Kis aylarinin baslamasi ile birlikte islerin yogunlastigini belirten yedek parça dükkani isletmecisi Suayip Keskin, “Vatandaslar kis aylarinda araç bakimlarini yaptiriyor. Bundan dolayi da yogunluk olustu. Kis basindan itibaren islerimizde artis var. Özellikle kis aylarinda araç bakimlarinin yapilmasi da gerekiyor. Bakimlar yapilmazsa atesleme kisminda, bujilerde, kablolarda olusabilecek problemlerden dolayi araçlar çalismayabiliyor. Bu problemlerin önüne geçilmedigi takdirde de farkli farkli arizalar olusabiliyor. Araç fiyatlarinin artisiyla insanlar elindeki araca daha fazla deger vermeye basladi.

Bunlardan dolayi yedek parça satislarinda da hareketlilik oldu” dedi.

“Ertelenen araç bakimlarinda maliyet daha yüksek oluyor”

Sürekli degiskenlik gösteren fiyatlara karsi vatandasi uyaran Keskin, bakimlarin ne kadar erken yapilirsa o kadar ucuz olacagini belirterek su ifadeleri kullandi:

“Yedek parça sektöründeki fiyat artislarindan vatandaslar kadar bizler de mustaribiz. Fiyatlar güncel listelerle sürekli olarak degisiyor. Biz de listelerde takip ediyoruz. Yedek parça fiyatlarinda da fazlasiyla yükselis oldu. Bunlardan dolayi vatandaslarin araç bakimlarini ertelememesi gerekiyor. Ertelenen bakimlar sonucu hem ödenecek fiyat artiyor hem de araçlari daha çok zarar görüyor.”
Kaynak: İHA