Izmir'in 'Glutensiz Yasam Projesi' Basliyor

Izmir Kavram Meslek Yüksekokulu (IKMYO) Konak Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ve Konak Ilçe Saglik Müdürlügü arasinda “Glutensiz Yasam” is birligi protokolü imzalandi. Protokole göre Konak ilçesinde yer alan yemek isletmelerinin glutensiz beslenme hakkinda temel bilgi sahibi olmasina yönelik egitimler düzenlenecek.

Izmir'in 'Glutensiz Yasam Projesi' Basliyor
Izmir Kavram Meslek Yüksekokulu (IKMYO) Konak Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ve Konak Ilçe Saglik Müdürlügü arasinda “Glutensiz Yasam” is birligi protokolü imzalandi. Imzalanan protokolle, Konak ilçesinde yer alan restoran, lokanta, otel, okul ve hastane yemekhanesi, hazir yemek/tabldot yemek isletmeleri gibi üretim veya toplu tüketim yapan yerlerde görev alan personellerin ve çölyak hastasi çocuklarin ebeveynlerinin glutensiz beslenme hakkinda temel bilgi sahibi olmasina yönelik egitimler düzenlenecek.

“Ilk katilimcilar çölyak hastasi çocuklarin ebeveynleri”

IKMYO bünyesinde Asçilik Programi Uygulama Mutfaginda modüller halinde düzenlenecek olan egitimlerin ilk katilimcilari çölyak hastasi çocuklarin ebeveynleri olacak. Protokole, IKMYO Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan, Konak Tarim ve Orman Ilçe Müdürü Ruhsan Özdemir Çifçi, Konak Ilçe Saglik Müdürü Dr. Berkay Kocasari ve Konak Kaymakami Gökhan Görgülüarslan imza atti.
Kaynak: İHA