Israil'in Öldürdügü Filistinli Sayisi 10'A Yükseldi

Israil güçlerinin Cenin’e gerçeklestirdigi baskinda 9 Filistinliyi öldürmesini protesto eden Filistinliler ile Israil güçleri arasinda çikan çatismada, 1 Filistinlinin daha hayatini kaybettigi aktarildi. Israil güçleri tarafindan, öldürülen Filistinli sayisi 10’a yükselirken, Filistin, Israil ile olan güvenlik koordinasyonunu sona erdirdigini açikladi.

Israil'in Öldürdügü Filistinli Sayisi 10'A Yükseldi


Israil güçlerinin Filistin’in isgal altindaki Bati Seria bölgesinin kuzeyinde yer alan Cenin sehrine ve mülteci kampina sabah saatlerinde gerçeklestirdigi baskinda 9 Filistinlinin öldürülmesini protesto eden Filistinliler ile Israil güçleri arasinda çatisma çikti. Filistin Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Kudüs’ün kuzeyindeki el-Ram kasabasinda protestolar sirasinda Israil güçlerinin Filistinli 22 yasindaki Yousef Yahya Muheisen’i vurarak öldürdügü ifade edildi. Muheisen’in, tedavi için kaldirildigi Ramallah Tip Kompleksi’nde hayatini kaybettigi belirtildi.

Filistin, Israil ile olan güvenlik koordinasyonunun sona erdigini ilan etti

Cenin’deki katliami görüsmek üzere Filistin Devlet Baskan Mahmud Abbas’in baskanliginda düzenlenen toplantinin ardindan açiklama yapan Devlet Baskanligi Sözcüsü Nabil Abu Rudeineh, Filistin’in Israil ile olan güvenlik koordinasyonunu sona erdirme karari aldigini duyurarak, Filistin’in Birlesmis Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nden 7’nci Bölüm kapsaminda Filistin halkina koruma saglama kararini uygulamasini isteyecegini belirtti.



Filistin yönetiminin, Israil güçlerinin Cenin’de gerçeklestirdigi katliama dair belgelerinde daha önce sunulan diger dosyalara eklemek için acilen Uluslararasi Ceza Mahkemesi’ne gitmeye karar verdigini aktaran Rudeineh, Abbas’in Israil saldirganligina karsi koymak ve buna yanit vermek için kapsamli, birlesik bir ulusal vizyon üzerinde anlasmak için Filistin’deki tüm siyasi güçleri acil bir toplantiya davet ettigini aktardi.

Israil tarafindan bugün öldürülen Filistinli sayisi 10’a yükselirken, Israil güçleri tarafindan düzenlenen saldirilardan yilin basindan bu yana 30 Filistinli hayatini kaybetti.
Kaynak: İHA