'Sirça Kümes' Tiyatro Oyunu NEVÜ'de Sahnelendi

Tennessee Williams’in yazdigi, Can Yücel’in dilimize çevirdigi ve Sahin Ergüney’in yönettigi "Sirça Kümes" adli tiyatro oyunu, Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de sahnelendi.

'Sirça Kümes' Tiyatro Oyunu NEVÜ'de Sahnelendi


NEVÜ Vali Sinasi Kus Kültür ve Kongre Merkezi Damat Ibrahim Pasa Salonunda Bursa Devlet Tiyatrosu ekibi tarafindan sergilenen tiyatro oyununa; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, protokol üyeleri, üniversitenin akademik ve idari personeli ile ögrencilerinin yani sira tiyatro severler yogun ilgi gösterdi. Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi ve Devlet Tiyatrolari Genel Müdürlügü arasinda imzalanan protokol çerçevesinde Devlet Tiyatrolari Genel Müdürlügüne bagli tüm Bölge Müdürlüklerince NEVÜ’de her ay düzenli olarak temsil verilmesi kararinin ardindan 2022-2023 egitim- ögretim yilinin altinci tiyatro gösterimi "Sirça Kümes” adli tiyatro oyunu büyük begeni kazandi. Tiyatro sonunda tiyatro ekibini tebrik eden NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ ile Devlet Tiyatrolari Genel Müdürlügü arasinda imzaladiklari protokol çerçevesinde tiyatro gösterimlerinin bundan sonra da halka açik olarak devam edecegini söyledi.



Aktekin, “Yüksekögretim Kurulu (YÖK)’ün ‘Bölgesel Kalkinma Odakli Misyon Farklilasmasi ve Ihtisaslasma Projesi’ çerçevesinde Dogal ve Kültürel Miras Turizmi’ alaninda ihtisaslasan üniversite olarak ulusal ve uluslararasi düzeyde ilimsel, kültürel, sanat ve sportif alanlarda önemli proje ve çalismalar yürütüyoruz. Bu çerçevede üniversite olarak Devlet Tiyatrolari Genel Müdürlügü ile imzaladigimiz protokolle üniversitemiz ögrencileri ve personeli ile birlikte halkimizi bir birinden degerli tiyatro gösterimleriyle de bulusturmaya devam ediyoruz. Tiyatro gösterimleri bundan sonra da halkimiza açik olarak devam edecek olup tüm tiyatro severleri tiyatro gösterimlerini izlemeye davet ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA