Nijerya'daki Patlamada 27 Kisi Hayatini Kaybetti

Nijerya’da bir köyde meydana gelen patlamada 27 kisinin hayatini kaybettigi bildirildi.

Nijerya’nin Nasarawa ve Benue eyaletleri arasindaki sinirda yer alan Rukubi köyünde meydana gelen patlamada 27 kisinin hayatini kaybettigi, çok sayida kisinin ise yaralandigi aktarildi. Hayatini kaybedenlerin çobanlar oldugu ifade edilerek, patlamada çok sayida büyükbas hayvanin da telef oldugu açiklandi.

Nasarawa polisinden Maiyaki Muhammed Baba yaptigi açiklamada, "Patlamada çok sayida sigirla birlikte 27 kisinin öldügünü belirledik. Pek çok kisi yaralandi ve aramalar devam ettigi için ölü sayisi artabilir" ifadelerini kullandi.

Nijerya Miyetti Allah Sigir Yetistiricileri Dernegi’nden Lawal Dano yaptigi açiklamada, patlamanin askeri hava saldirisindan kaynaklandigini öne sürerek, “Bu bir hava saldirisiydi. 27 insanimizi öldürdü. Hava saldirilari gerçeklestirmek için jetlere sahip olanin yalnizca ordu oldugunu hepimiz biliyoruz ve bunun arkasinda kim varsa, kapsamli bir sorusturma ve gerekli yaptirim çagrisinda bulunuyoruz" dedi.

Bomba uzmanlarinin patlamanin kaynagini arastirirken, patlamanin kaynagi henüz bilinmiyor. Nijerya Hava Kuvvetleri, iddialar hakkinda henüz açiklama yapmazken, geçmiste Hava Kuvvetleri’nin terör örgütleri ve çetelere karsi düzenledigi operasyonlarda yanlislikla sivilleri vurdugu saldirilar yasanmisti.
Kaynak: İHA