Milletvekili Kaya Açiklamasi 'Çorum Santiye Haline Geldi'

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Oguzhan Kaya, TBMM kürsüsünden, Çorum’a yapilan ve programa alinacak projeler hakkinda bilgiler verdi.

Milletvekili Kaya Açiklamasi 'Çorum Santiye Haline Geldi'
Çorum’un çaliskan, birlikte is yapabilme kabiliyeti olan ortakli isletmelerin oldugu, hem sanayi hem de tarim kenti oldugunun altini çizen Milletvekili Kaya, Çorum’un Aralik 2022 ayi hariç, geçtigimiz yil 1 milyar 750 milyon dolarlik ihracat yaptigini vurgulayarak, Çorum’da bulunan organize sanayilerindeki arsalarin tamaminin tahsis edildigini ifade etti.



"Çorum’da 12 santiye 10 milyar lira bütçe ile devam ediyor"

Milletvekili Kaya, 120 kilometre uzunlugundaki Delice-Çorum Demir yolu hattinin 2023-2026 yatirim programina alindiginin, Ulastirma Bakanliginin Çorum’da 12 santiyede 10 milyar TL bütçe ile devam eden projelerinin oldugunu vurguladi. Çorum’un saglik alaninda da bölgesinin yildizi haline geldigini belirten Kaya, onkoloji hastanesinin tamamlandigini ve bir iki ay içerisinde açilisini yapacaklarini kaydetti.

Çorum’a Hitit Üniversitesi Erol Olçok Egitim ve Arastirmasi Hastanesinin yani sira 200 yatakli bir hastane daha kazandirdiklarini ifade eden Kaya, Çorum’un tarim projelerine degindi. Spor Bakanliginin ilçelerde yaptigi projeleri de aktaran Kaya, Polis Moral Egitim Merkezi’nin 2023 yili yatirim programina alindigini en kisa sürede temelini atacaklarini söyledi.



Milletvekili Oguzhan Kaya, “Bu hizmetlerin yapilmasinda basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Bakanlarimiza ve emegi geçenlere hemserilerim adina tesekkürlerimi ve sükranlarimi sunuyor, Gazi Meclisimizi ve Yüce Heyetinizi saygi ile selamliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA