Ayvalikli Temizlik Isçilerinden Örnek Davranis

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, belediyenin Temizlik Isleri Müdürlügü bünyesindeki isçiler, hastalikla bogusan bir bebegin tedavisi için kendi aralarinda topladiklari paralarla yüreklerde taht kurdular.

Ayvalikli Temizlik Isçilerinden Örnek Davranis
Ayvalik’ta, SMA hastasi olan 6 aylik Umut bebege, Ayvalik Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü bünyesindeki temizlik isçilerinden örnek bir destek geldi. Alin terleriyle çalisip her kurusunu hak ettikleri maaslarindan Umut bebege nefes olmaya çalisan temizlik isçileri bununla da yetinmeyerek, minik bebek için gerekli 35 milyon bedelindeki ilacin temin edilecegi güne kadar da bu destegi her ay yapacaklarini açikladilar.

Kendi aralarinda topladiklari yaklasik 3 bin 500 lirayi kalp yetmezligi nedeniyle part-time çalisarak evinin geçimini saglamaya çalisan Umut bebegin babasi Abdullah Dursun’a teslim eden temizlik isçilerinin bu anlamli hareketi, ilçede 7’den 77’ye herkes tarafindan takdirle karsilandi.

Ayvalik Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü bünyesinde görev yapan isçilerden Mustafa Akkuzu, Umut bebegin durumundan bir sosyal medya paylasimi ile haberdar olduklarini belirterek, “Bir anda Umut bebegin rahatsizliginin kendi evlatlarimizin da basina gelebilecegini düsünerek bu durumdan çok etkilendik. Hemen harekete geçtik ve kendi aramizda o an için herkes karinca kararinca para topladik. aramizda var olan evine ekmek götürmekte bile zorlanan isçi arkadaslarimiz bile ceplerinden çikardiklari paralari ortaya koydu. 3 bin 500 lira kadar bir para topladik. Hatta kendi aligimiz karar geregince de Umut bebek için gerekli olan ilaç tedavisinin parasi toplanincaya kadar da biz her ay ayni sekilde kendi aramizda toplayacagimiz paralari Umut bebege ulastirmayi sürdürecegiz” dedi.

Isçilerden Hakan Tesi ile Dogan Aygören de, Umut bebege küçük de olsa bir nefes olabilmek için herkesin ellerini tasin altina sokmalari yönünde çagrida bulundu.

SMA hastasi Umut bebegin babasi Abdullah Dursun da belediye temizlik isçilerinin, biricik evladi Umut bebek için yapmis olduklari davranisin son derece anlamli oldugunu vurgulayarak, "Bu arkadaslarimiz zor kosullarda çalisip, ay sonunda aldiklari belirli maaslardan, kendi çoluk-çocuklarinin rizkindan keserek Umut bebegimiz için seferber oldular. Allah hepsinden razi olsun" dedi.

Yüzde 50 kalp yetmezligi rahatsizliginin yani sira evladinin hastaliginin tedavisi için 35 milyonluk ilaca ait paranin temin edilmesi için Balikesir Valiligi’nin izniyle baslatilan kampanya nedeniyle, bir pide-lahmacun restoraninda yari zamanli çalismak zorunda oldugunu kaydeden Dursun, su an 35 milyon lira olan ilacin döviz yükseldikçe fiyatinin arttigina da dikkat çekerek, hayirseverleri Umut bebege umut olmaya davet etti.
Kaynak: İHA