Usak Üniversitesi Firma Ziyaretlerine Devam Ediyor

Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas ve Usak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörü Ögr. Gör. Dr. Atike Ince Yardimci, Koordinatör Yardimcisi Ögr. Gör. Fatih Yalçin ve Mezunlar Ofisi ve Kariyer Gelistirme Koordinatörü Ögr. Gör. Dogan Hatun, Usak’in ve ülkemizin iki önemli firmasini ziyaret etti.

Usak Üniversitesi Firma Ziyaretlerine Devam Ediyor


Ziyaretlerde, Usak Üniversitesi’nin yürütücüsü oldugu US-TECH Nitelikli Istihdam Merkezi Protokolünün istirakçileri de olan her iki firmada Usak Üniversitesi ögrencilerinin staj ve istihdamlari hakkinda konusuldu. Usak Üniversitesi tarafindan uygulanan 7+1 ve 3+1 - Isletmelerde Mesleki Egitim (IME) adli uygulamali egitim programi ve bu çerçevede ögrencilerin çalisma hayatina adaptasyonu hakkinda karsilikli görüs alis verisinde bulunulan ziyaretlerde IME programinin hem ögrencilerin çalisma hayatina geçiste tecrübe kazanmalari hem de isletmelerin bu ögrencileri taniyarak istihdam etmeleri açisindan önemli oldugu vurgulandi.

Gerçeklestirilen ziyaretlerde gida, tekstil sektörü ve sektörün problemleri hakkinda konusuldu. Ziyarette ayrica Rektör Prof. Dr. Ekrem Savas, firmanin üniversite ögrencilerine yaptigi desteklerden dolayi tesekkür ederek, üniversitemiz adina tesekkür belgesi takdim etti.
Kaynak: İHA