Muhtarlar, Paludan'in Fotografi Ve Isveç Bayraginin Oldugu Pankarti Yakti

Adiyaman’da muhtarlar; Isveç bayragi, Kur’an-i Kerim’i yakan provokatör Rasmus Paludan’in fotografi ve ‘Stop Sweden’ yazili pankarti yirtarak yakti. Muhtarlar Kur’an-i Kerim’e el basarak dua etti.

Muhtarlar, Paludan'in Fotografi Ve Isveç Bayraginin Oldugu Pankarti Yakti
Adiyaman Muhtarlar Federasyonu üyesi muhtarlar asiri sagci politikaci Rasmus Paludan’in Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiligi önünde Kur’an-i Kerim yakmasini protesto etti. Federasyon binasi önünde gerçeklestirilen protesto gösterisinde Haci Mehmet Inan Cami Imam Hatibi Mehmet Çelik tarafindan dua edildi. Daha sonra Adiyaman Muhtarlar Federasyonu Baskani Abdulkadir Geylani Tas basin açiklamasi yapti.

Abdulkadir Geylani Tas, Isveç’in NATO’ya girmesine Türkiye’nin engel olmasini isteyerek, "1,5 milyar nüfusu olan Müslümanlarin sabrini zorluyorlar. Mübarek üç aylara girdigimiz bu günlerde Kur’an’a karsi yapilan saygisizligi siddetle kiniyoruz. Türk halki olarak Isveç’in NATO’ya girmesine kesinlikle karsiyiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sesleniyoruz. Milletvekillerimiz, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, bundan sonra Isveç’in neye mal olursa olsun NATO’ya girmesini kesinlikle kabul etmeyin. Bundan sonra yüzde 99’u Müslüman olan ülkemizin meclisine giren milletvekillerimizin Kur’an-i Kerim’e el basarak yemin etmesini ve Kuran’imiza sahip çikmasini istiyoruz. Biz Kur’an’a saygi göstermezsek, biz bunu basimizin taci etmezsek, iste gördügünüz gibi Isveç’teki bir kisi gözümüzün önünde canimizi yakabilir" dedi.

Basin açilamasinin sonrasinda pankart yirtilarak yakildi. Muhtarlar, tekbirler getirip Kur’an-i Kerim’e el basarak dua etti.
Kaynak: İHA