Isveç'te Kur'an-I Kerim'in Yakilmasini Erzincanli Gençler Isveç Bayragini Yakarak Protesto Etti

Isveç’te Kur’an-i Kerim’in yakilmasini Erzincanli gençler kentin meydaninda toplanip Isveç bayragini yakarak protesto etti.

Isveç'te Kur'an-I Kerim'in Yakilmasini Erzincanli Gençler Isveç Bayragini Yakarak Protesto Etti
Isveç’in Stockholm Büyükelçiligi önünde Kur’an-i Kerim’e düzenlenen saldiriyi kinayan Erzincanli gençler adina önce basin bildirisi okundu.

Basin bildirisinde, “Isveç’te terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a ve bayragimiza yönelik provokasyonu ve ardindan kutsal kitabimiz Kur’an-i Kerim’in yakilmasi olayini Erzincanli gençler olarak lanetliyoruz. Hz. Peygamberin ümmeti, Hz. Osman’in soyu, Fatih’in nesli, Abdulhamit’in torunlari günü ve saati geldiginde zaman Ebu Cehil’in torunlarina bu saldirilarin hesabini soracaktir. Bundan hiç kimsenin süphesi olmasin. Bizim Isveç halkiyla bir sorunumuz yok. Bütün bu olaylardan Isveç hükümeti sorumludur. Ve bu nedenle Isveç hükümetini protesto ediyor ve bayraklarini yakiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Basin açiklamasinin ardindan pankart seklindeki Isveç bayragi yakildi. Vatandaslar tekbir getirerek, alkislariyla protestoya destek verdi.
Kaynak: İHA