Rektör Saribiyik Açiklamasi 'Özgür Düsünme Ve Inovatif Yaklasimlar Benimseniyor'

SAKARYA – Bir televizyon kanalinda canli yayinlanan programa konuk olan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, is dünyasinin artik körü körüne bir yere baglanmayi degil özgür düsünmeyi ve inovatif yaklasimlari benimsedigini söyledi.

Rektör Saribiyik Açiklamasi 'Özgür Düsünme Ve Inovatif Yaklasimlar Benimseniyor'
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, bir televizyon kanalindan canli yayinlanan ‘Kampüs Yolunda’ programina konuk olarak Esra Esen Atayeter’in sorularini cevaplandirdi. Is dünyasi is birligi, uygulamali egitim, is dünyasinin gelecegin çalisanlarindan beklentileri, sosyal faaliyetler ve teknoloji yarismalari ile ilgili birçok konuya iliskin bilgiler paylasan Saribiyik; öncü çalismalari devam ettirmek istediklerini vurgularken, üniversite adayi ögrencilere tavsiyelerde bulundu.

Bilgiden pazara giden yolu dogru kurgulamak hedefiyle çalismalarini sürdürdüklerini söyleyen SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, “Ülkemizin kalkinmasinin yolunun buradan geçtigini düsünüyoruz. Sayin Cumhurbaskanimiz da buna siklikla vurgu yapiyor. Istihdami ve üretimi artirip pazar kaynagimizi iyi olusturmamiz gerekliligi üzerinde duruyor. Biz de bu yolda elimizden geldigince nitelikli insanlar yetistirmeye çalisiyoruz. Yüksekögretim Kurulu’nun (YÖK) Yüksekögretimde Ihtisaslasma ve Misyon Farklilasmasi çalismalari çerçevesinde Uygulama Agirlikli Üniversiteler kategorisindeki iki üniversiteden birisiyiz. Ögrenciler bilgiye artik birçok yerden ulasabiliyorlar. Bilgi olmadan olmaz ana unsur. Bunun beceriyle bütünlesmesi gerekiyor. Beceri olmadan da bir takim islerin olamayacagini kabul etmemiz lazim. Becerinin tamamini üniversite ortaminda veremeyecegimizin farkinda olarak is dünyasi ile bir entegrasyon gerçeklestirdik. Bu nedenle tüm birimlerdeki ögrencilerimiz egitim hayatlarinin en az bir dönemini tam zamanli olarak is dünyasinda geçiriyorlar” dedi.

Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisçi’nin üretimin tüketimin yapildigi yere yakin bölgelerde yapilmasina yönelik politikasini kiymetli bulduklarini belirten Saribiyik, “Istanbul’un yani basinda olan bir sehirdeyiz ve oldukça mümbit topraklarimiz var. Bununla birlikte bu topraklardan maksimum verimi almayi saglayacak bir Ziraat Fakültemiz yoktu ve biz bunu kurduk. 4 bölümde ögrenci aliyor ve tamamen saha ile iç içe çalisiyoruz. Yakin bir zamanda da sehrin tarimla ilgili aktörleri üniversitemiz ev sahipliginde bir araya gelerek Sakarya tarimini konustu.

Buradaki çalismalarin Ziraat Fakültemiz ve akademisyenlerimiz öncülügünde yapilmasiyla ilgili ciddi bir mutabakat saglandi. Sakarya ayni zamanda bir turizm sehri. Ülkemizin gözde turizm merkezlerinden Sapanca’da Turizm Fakültemiz ve Turizm Meslek Yüksekokulumuz var. Bölgenin nitelikli insan ihtiyacini karsilayacak ögrenciler yetistiriyor ve turizmin daha da güçlü hale gelmesi için projeler üretiyor, çalismalar yapiyoruz. Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü oldukça revaçta ve yüksek siralardan tercih ediliyor. Birçok basarili ögrencimiz bölgenin en büyügü olan uygulama mutfagimizda egitimlerini aliyor” diye konustu.

Is dünyasinin artik körü körüne bir yere baglanmayi degil özgür düsünmeyi ve inovatif yaklasimlari benimsedigini vurgulayan Saribiyik, “Çalisanlarda bunlarin yani sira iletisim becerisi, ögrenmeye açik olma ve ekip çalismasina yatkinlik araniyor. Bunlar ortadayken biz de ögrencilerimizin egitim-ögretim hayatlari boyunca sadece derslere odaklanmalarini degil ayni zamanda sosyal olmalarini ve sosyal faaliyetlerin içerisinde yer almalarini istiyoruz. Bu faaliyetlerin içerisinde yer almak zaman kaybi gibi görülse de gelecekle ilgili buralarda güzel temeller atiliyor. Üniversitemizde ögrenci kulüplerimizin sayisi 50’ye ulasti. Herkesin fitratina uygun bir kulübün olmasini da can-i gönülden arzu ediyoruz. Yeter ki ögrencilerimiz bir aktivitenin içinde yer alsin. Biz aslinda bu tarz faaliyetleri transkripte de yansitiyoruz. Çünkü akademik olarak alinan derslerin yani sira sosyal olarak yapilanlari da sosyal transkript ile mezun olundugunda belgelemis oluyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA