Ingiltere Basbakani Sunak'a 'Emniyet Kemeri' Cezasi

Ingiltere Basbakani Rishi Sunak, seyir halindeki araç içinde video çekimi yaptigi sirada emniyet kemeri takmadigi gerekçesiyle para cezasina çarptirildi.

Ingiltere’nin Basbakani Rishi Sunak, sosyal medya hesabindan paylastigi bir videoda, araç içeresindeyken emniyet kemeri takmadigi için para cezasina çarptirildi. Lancashire polisinden Basbakan Sunak’in adi verilmeden yapilan açiklamada, "Hareket halindeki bir arabada emniyet kemerini takmayan bir kisinin yer aldigi videonun sosyal medyada yayilmasinin ardindan bugün (20 Ocak Cuma) Londra’dan 42 yasindaki bir erkege sabit ceza bildirimi yapildi" ifadeleri kullanildi. Basbakanlik Ofisinden yapilan açiklamada ise Basbakan Sunak’in yaptiginin hata oldugunu kabul ettigi ve özür diledigi belirtilerek cezaya uyacagi aktarildi.

Sabit ceza bildirimi

Ingiltere’de araç içerisindeyken emniyet kemeri takmamak gibi suçlar için sabit ceza bildiriminde bulunuluyor. Böylece olay, iddia edilen bir suç için belli bir ücret karsiliginda konu mahkemeye tasinmadan çözülebiliyor. Sunak’in ödemesi gereken cezanin tutari bilinmezken, Ingiltere’de emniyet kemeri takmayan yolcular 100 sterlin para cezasina çarptirilabiliyor. Ancak cezaya çaptirilan kisi bu karara itiraz ederse olay mahkemeye gidebiliyor. Bu durumda ödenmesi gereken miktar 500 sterline kadar çikabiliyor. Söz konusu tutarin da 28 gün içinde ödenmesi gerekiyor.

Sunak’in tartismalara yol açan videosu

Ingiltere Basbakani Rishi Sunak’in Instagram hesabindan paylastigi videoda, Ingiltere’nin kuzeyindeki Lancashire’da hareket halindeki bir aracin içeresindeyken kemer takmadigi görülmüs, bu durum tepkilere yol açmisti. Sunak ise daha sonra yaptigi açiklamada özür dilemisti.
Kaynak: İHA