Avustralyali Turist 18 Dakikada 550 Çöp Sis Yedi, Rekortmen Rakibi Yemegi Birakip Saskinlikla Izledi

Antalya’da bir restoranin düzenledigi yarismaya katilan 33 yasindaki Avustralyali James Webb, 18 dakika gibi kisa bir sürede 550 çöp sis yiyerek rekor kirdi. Avustralyali turistin rakibi olan ve daha önce 46 dakikada 315 çöp sis yiyen Ceren Yilmaz Ay, yarismanin yarisini rakibini saskinlik içerisinde izleyerek geçirdi. Ay, ‘Bu kadar çöp sis yemek için aslan olmak gerekiyor’ diye konusurken, restoran sahibi ise yarismacinin hizli yiyisinden dolayi eti yetistirmekte zorlandiklarini belirterek, ‘mutfaktaki dumanlardan usta görünmüyordu’ dedi.

Avustralyali Turist 18 Dakikada 550 Çöp Sis Yedi, Rekortmen Rakibi Yemegi Birakip Saskinlikla Izledi
Muratpasa ilçesinde bir restoranda düzenlenen çöp sis yarismasina 33 yasindaki Avustralyali James Webb adli turist damga vurdu. Webb ile daha önce 46 dakikada 315 çöp sis yiyerek rekor kiran Ceren Yilmaz Ay, 10 bin lira ödül ve tam altin için yaristi. Yarismanin baslamasindan 4 dakika sonrasi rakibinin 200 çöp sis yedigini gören Ceren, bir süre sonra yemegi birakip onu izlemeye basladi.



Restoran sahibi ile rakibi saskinlik içerisinde onu izledi

18 dakika 37 saniyede toplam 550 çöp sis, 2 lavas ve salata yiyen James Webb, 1,5 litre de kola içti. Webb’in durdurulamaz istahi ve hizi, hem restoran sahibini hem de rakibi Ceren Yilmaz Ay’i saskinlik içerisinde birakti. Webb’e isletme sahibi tarafindan 10 bin lira para ödül ile tam altin verildi.



“4 kilo aldim”

James Webb, 550 adet çöp sis, 2 lavas, 1,5 litre kola ve salata yedigini ve kendini iyi hissettigini söyledi.

Ilk kez çöp sis yedigini belirten Webb, kirdigi rekor sonrasi aldigi parayla baklava alacagini söyledi.

Yarismaya 86 kiloyla basladigini aktaran Webb, çöp sisleri yedikten sonra 90 kilo oldugunu belirtti.



“Bu kadar eti yemek için aslan olmak gerekiyor”

Daha önce çöp siste rekorlar kiran Ceren Yilmaz Ay ise, rakibinin istahi karsisinda saskinligini gizleyemedigini ifade etti.

Ay, “550 çöp sis yenmez diyordum ama gözlerimle görmüs oldum. Bir süre sonra onu izlemek keyif verici oldu. Bu kadar çöp sisi yemek için aslan olmak gerekiyor diye düsünüyordum. Çok hizli yedi. 18 dakikada 550 çöp sisi baska insanin yiyebilecegini sanmiyorum” diye konustu.



“Mutfakta sisleri yapan ustayi dumandan göremedim”

Isletme sahibi Ilyas Demir de, “550 yiyebilecegini düsünmüyordum. Mutfakta sisleri yapan ustayi dumandan göremedim. Ilk defa izgaranin bir insana yetisemedigini gördüm. Inanilmaz bir rekor. Kendisine 10 bin lira ve tam altin hediye ettik ” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA