Zemin Kaydi, Duvarlar Çatladi

Adiyaman’in Kahta ilçesinde evinin yanindan geçen yolda çalisma yapildigi sirada zeminin kaydigini ve duvarlarinin çatladigini iddia eden vatandas magduriyetinin giderilmesini istiyor.

Zemin Kaydi, Duvarlar Çatladi
Olay, Kahta ilçesi Kavakli köyü girisinde meydana geldi. Iddiaya göre, Kahta-Nissibi Köprüsü arasindaki yol çalismasinda Yilmaz Iseri’ye ait ev hasar gördü. Evin zemininde kayma, duvarlarin da çatlaklar olustu.

Yaklasik bir yil önce müteahhit firma tarafindan yürütülen yol yapim çalismalari sirasinda kullandigi silindir nedeniyle Yilmaz Iseri’nin evinin zemini oynadi, duvarinda çatlaklar olustu. Evinin hasar görmesi üzerine yetkililere dilekçe vererek magduriyetinin giderilmesini istedi ancak sonuç alamadi.

Can ve mal güvenliginin olmadigini belirten Yilmaz Iseri, “12 yil önce burada bir ev yaptik. Kahta - Diyarbakir Karayolu’nda yapimi devam eden çalismalar nedeniyle evimiz büyük hasar gördü. Evimizin hem içindeki hem de disindaki duvarlarda çatlaklar olustu. Evimizin hemen hemen her duvarinda tavandan tabana kadar çatlarlar var. Sürekli endise içindeyiz ve korkuyoruz. Magdur olduk, magduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

Kavakli Köyü Muhtari Adem Iseri ise “Bundan 5-6 ay önce beni çagirdilar evleri zarar gördügü için. Silindir çalisirken evin zarar gördügünü gördüm. Ilgili yerlere dilekçe yazdilar. Içinde insanlar yasiyor. Geçen yil yapilan çalismalarda silindir kullanildiginda ev zarar gördü. Geregi yapilsin diye bizde dilekçe yazdik. Bu insanlar korkuyor. Evin içinde ve disinda çatlaklar var. Bunlar geçen yil oldu. Silindir çalisirken deprem oluyormus gibi ev sürekli sallanmis. Kimsenin basina bir is gelmeden yetkilerin gelip bir çözüm bulmalarini istiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA