Vali Tavli, Muhtar Dernek Ve Federasyonlari Ile Bir Araya Geldi

Mugla Valisi Orhan Tavli Mugla’daki Muhtar Dernek ve Federasyonlari ile bir araya gelerek ihtilaç ve sorunlarini dinledi.

Vali Tavli, Muhtar Dernek Ve Federasyonlari Ile Bir Araya Geldi
Birçok kamu hizmetinin vatandaslara ulastirilmasinda önemli görevler üstlenen muhtarlarimizin hizmet standartlari ve özlük haklarinin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimati ile gelistirildigini vurgulayan Vali Orhan Tavli, vatandaslarin talep ve önerilerini ilgili kurumlara aktarmada ve görevlerini yerine getirmede muhtarlarimizin önemli imkânlara kavustugunu ifade etti.

Vali Tavli, muhtarlarin mahallelerindeki ihtiyaç ve talepleri tespit ederek, yapilacak olan kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir sekilde yerine getirilmesinde önemli bir görevi üstlendiklerni açikladi.

Vali Orhan Tavli, “Mugla’mizin her alanda gelismesi ve kalkinmasi için özverili bir sekilde çalismalarini yürüten muhtarlarimizla sürekli olarak bir araya gelerek, vatandaslarimizin sorunlarina ve taleplerine ortak çözümler üretmek için, vatandaslarimiza en iyi kamu hizmetini sunabilmek için muhtarlarimizla güçlü bir is birligi içerisinde gayret gösteriyoruz” dedi.

Mugla’da kirsal kalkinmaya katki sunacak çok önemli projelerin hayata geçirildigini belirten Vali Orhan Tavli, hayata geçen 59 Entegre Tarimsal Kalkinma Projesinin yaninda Seydikemer Tarima Dayali Süt Sigirciligi Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi projesinde arazi tahsisi ve satin alma süreçlerinin tamamlandigini, imar islerine geçildigini belirtti.

Mugla’da Apiterapik ürünler olarak adlandirilan yüksek katma degerli ari ürünlerinin üretilebilmesi için kurum ve kuruluslarin bir araya gelmesiyle Mugla Teknopark’ta Apiterapik Ürünler Isleme Arge ve Inovasyon Merkezi’nin faaliyete geçtigini, geçtigimiz yil baslayan egitimlerle simdiden 250 civarinda aricinin yüksek katma degerli ari ürünleri hammaddesi üretimiyle kazanç elde etmeye basladigini söyledi.



Mugla Valiligi ve tüm kamu kurum ve kuruluslarinca verilen hizmetler hakkinda muhtarlara bilgi veren Vali Orhan Tavli, son yillarda özellikle sosyal hizmetler alaninda arz odakli hizmet anlayisiyla hane ziyaretleri yapilarak ihtiyaç sahibi ailelerin tespit edildigini belirtti.

Muhtarlardan ihtiyaç sahibi ailelerin bildirilerek devletin bu ailelere daha hizli sahip çikmasina vesile olmalarini istedi.

Muhtar dernekleri ve federasyonlarinin baskanlari ve muhtarlar sirayla söz alip hizmet bölgelerindeki son durum, talep ve önerileri sirayla anlattilar.

Muhtar Dernekleri ve Federasyonlarinin Baskanlari ile muhtarlar, iletilen konularin hizla çözüme kavusturulmasi ve kirsal mahallelerde Mugla Valiligi Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanliginca desteklenen çalismalar ve kilitli parke isleri için Vali Orhan Tavli’ya tesekkür ettiler.

Muhtarlarin ilettigi talep ve önerilerin üzerinde titizlikle duruldugunu, çözümler konusunda gereken çalismalarin yapildigini belirten Vali Orhan Tavli, “Mugla’daki tüm kamu kurum ve kuruluslarimiz 7 gün 24 saat boyunca görevinin basinda, vatandasimizin hizmetindedir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA