Uyusturucu Ticaretinden 2 Kisiye Ceza Yagdi

Samsun’da uyusturucu ticaretinden yargilanan 2 kisi mahkemece 12 yil 6’sar ay hapis ve ayrica 25’er bin lira da adli para cezasina çarptirildi.

Uyusturucu Ticaretinden 2 Kisiye Ceza Yagdi
Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri uyusturucu saticilarina yönelik yaptiklari takip ve çalismalar dogrultusunda Ilkadim ilçesi Kökçüoglu Mahallesi’nde durdurduklari 06 plakali bir araçta arama yapti. Yapilan aramada araçta bulunan B.Ç. ve S.G., 72,25 gram bonzai ile birlikte yakalayarak gözaltina alindi. Polisteki sorgularinin ardindan "Uyusturucu ticareti" suçundan Samsun Adliyesine sevk edilen B.Ç. çikarildigi mahkemece tutuklanarak Samsun T Tipi Kapali Cezaevine gönderilirken, S.G. ise mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

B.Ç. ve S.G. hakkinda Samsun 1. Agir Ceza Mahkemesinde dava açildi. Davanin son durusmasinda mahkeme tutuklu sanik B.Ç. ile tutuksuz olarak yargilanan S.G.’yi "uyusturucu ticareti" suçundan 12 yil 6’sar ay hapis ve ayrica 25’er bin lira da adli para cezasina çarptirdi. Mahkeme B.Ç.’nin tutukluluk halinin devamina karar verirken, tutuksuz olarak yargilanan S.G. ise kararla birlikte tutuklanmasina karar verilip Samsun T Tipi Kapali Cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA