Samsun'da 800 Dönüm Üzerine Bin 608 Is Yerinden Olusan Dev Sanayi Sitesi Insa Ediliyor

Samsun’da 800 dönüm alan üzerine bin 608 is yerinden olusan dev sanayi sitesi insa ediliyor.

Samsun'da 800 Dönüm Üzerine Bin 608 Is Yerinden Olusan Dev Sanayi Sitesi Insa Ediliyor
Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, bin 526 dükkan ve 82 ticari birimin bulunacagi Toybelen Sanayi Sitesi’nin yüzde 60’inin bittigini ve 2023 yili içerisinde Türkiye’nin en büyük sanayi dönüsümünün fiili olarak esnafin da alana tasinmasiyla gerçeklesmis olacagini söyledi.



Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin destegi ile TOKI tarafindan insa edilen Toybelen Sanayi Sitesi’nde çalismalar hizla devam ediyor. Canik ilçesinde bulunan Gülsan Sanayi Sitesi esnafinin tasinacagi Toybelen Sanayi Sitesi’nde incelemelerde bulunan Baskan Demir, "Samsun’da Türkiye’nin en büyük sanayi dönüsümü gerçeklesiyor” dedi.



Deniz manzarali sanayi sitesi

Toybelen Sanayi Sitesi’nin kuruldugu alanin adeta bir sehir gibi olacagini belirten Baskan Demir, "2019 seçimlerinden sonra lansmanini yapmistik. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum’un katkilariyla TOKI araciligiyla ihale edilmis bir alandir. bin 526 tane sanayi dükkani, 82 tane de çesitli ticari amaçla kullanilacak alanlar var. Su anda insaat alani yüzde 60’a yaklasti. 800 dönüm üzerine kurulu bir sanayi alanidir. 2023 yili içerisinde Türkiye’nin en büyük sanayi dönüsümünü fiili olarak esnafin da buraya tasinmasiyla gerçeklesmis olacaktir. Toybelen Sanayi Sitesi ise deniz manzarali Türkiye’de ilk sanayi sitesidir. Burada da bir sehir doguyor artik. Buranin çevresini ve etrafinin yollarini açiyoruz. Samsun su anda disaridan ciddi anlamda göç aliyor. Biz de alt yapilari en güzel sekilde yetistiriyoruz" diye konustu.



Gülsan’in uygulama projesi bitti

Gülsan Sanayi Sitesi’nde kamulastirma çalismalarina basladiklarini açiklayan Demir, "Gülsan’da yapilacak çevre düzenlemesinin uygulama projesi bitti. Burasi 252 dönüm büyüklügünde. Esnafi Toybelen’e tasidigimizda o 252 dönümü de Dogupark alani ile birlikte tamam 650 dönümlük alani tam Samsun’un kalbinde müthis bir yesil alana dönüstürecegiz. Buna 100 dönümlük Millet Bahçesi’ni de dahil edecegiz. 7’den 70’e herkesin çok güzel zaman geçirebilecegi, egitim, kültür ve ticari alanlarin da yer alacagi projeyi Samsun’a kazandiracagiz” seklinde konustu.



Ilkadim’da ve Canik’te toplu konutlar bitmek üzere

Kentsel dönüsümün de hizla devam ettigini anlatan Baskan Demir, açiklamasini söyle tamamladi:

“Samsun’daki kentsel dönüsümü sadece bir cepheden degil topyekun bir çalisma baslattik. Özellikle bizim Canik ilçemizde ve Ilkadim merkez ilçemizde yaygin bir sekilde neticeye ulastiracak projeler ihale edildi. Canik’te 700 konut, Ilkadim’da da bin 404 konut su anda insasi bitmek üzeredir. 2019’dan sonra projelendirildi, ihale edildi, basladi ve su anda bitiyor.”
Kaynak: İHA