Ögrenciler Karnelerini Mustafa Sentop'un Elinden Aldi

Sakarya’da karne töreninde ögrencilerle bir araya gelen TBMM Baskani Mustafa Sentop, "Sizin kendinizi yetistirebilmeniz için devletimiz her türlü imkani ortaya koyuyor. Sizlerin vazifesi bu imkanlari verimli kullanarak gelistirmek. Bu topraga, bu tarihe, bu medeniyete aidiyet hissinizin, bilincinizin gelismis olmasi lazim. Sadece iyi egitimin yeterli olmadigini FETÖ ile ilgili olaylarda gördük. Onlar 15 Temmuz 2016 yilinda vatandaslarimizin anlina silah dayayarak vuracak alçakligi gösterdiler" dedi.

Ögrenciler Karnelerini Mustafa Sentop'un Elinden Aldi


Bir dizi program için Sakarya’ya gelen TBMM Baskani Mustafa Sentop, Anadolu Lisesi karne töreni programinda ögrencilerle bir araya geldi. Ögrencilere tavsiyeler veren TBMM Baskani Mustafa Sentop, “Bu dönem bitti, karnelerinizi aldiniz hayirli olsun. Bu karneler sizin tam olarak durumunuzu, degerinizi, kiymetinizi gösteren bir sey degil. Bu birinci dönem çalismalarinizin karsiligidir. Karnelerini begenmeyen ögrencilerimiz bunu ikinci dönem gelistirebilecek imkana sahiplerdir. Türkiye’de 20 milyona yakin ilk ve ortaögretimden ögrencimiz, 1 milyonun üzerinde ögretmenimiz var. Ara tatile hep beraber giriyoruz. Bu tatilde ögrencilerimiz elbette dinlenecek ama bu tamamen bos geçen bir zaman olmamali" dedi.



"Türkiye’de o zamanlar ansiklopedi yoktu"

1980’lerin baslarinda ögrencilik yillari oldugunu söyleyen Sentop, "O dönemde ögrencilerin ve ögretmenlerin bilgiye ulasmasi kolay degildi. 1982-83 yillarinda bir takim sorulara cevaplar bulabilecegim kitap ariyordum. Türkiye’de o zamanlar ansiklopedi yoktu. 1980’lerin ikinci yarisindan sonra ansiklopedi furyasi basladi.

Uzun arayislar sonrasinda genel kültür ansiklopedisi bulmustum, isime yariyordu. O kitap hala yanimda duruyor. O kitapta bilginin ne kadar az ve yanlis oldugunu oradan görüyorum. Bilgileri biriktiren kitaplar matbaalarda basilir ve kullanilirdi. Bilgide çok hizli gelisme yoktu ama simdi bilgi çok hizli gelisiyor. Bugün ögrendiginiz bilgiye yarin yeni ilave bilgi ve degisiklikler geliyor. Su an bilgi bombardimani içerisindeyiz. Bilgi salgini anlaminda infodemi diyorlar. Bilgiyi her an telefonumuzda tasiyorsunuz. Akliniza takilan bir sey olursa telefonunuzda bakabiliyorsunuz. Burada baska bir sey önemli hale gelmeye basladi.

Bilgi degil dogru bilgi önemli hale geldi. Bilgilerin hangisi dogru hangisi yanlistir bunu ayiracak ölçüleri ögrencilere kazandirmak lazim” diye konustu.



"Sadece iyi egitimin yeterli olmadigini FETÖ ile ilgili olaylarda gördük"

Basarinin disiplinle geldigini söyleyen Sentop, "Basari tesadüfle olmaz. Gerçek basari tekrarlanabilir basaridir. Arada bir çalismakla kalici bir basari elde etmek mümkün degil. Çalisma programinizin olmasi lazim. Her gün çalismanin önemli oldugunu söylemek isterim. Insanin zihni de bir duvar gibi, tuglalari üst üste koyarsiniz yükseltebilirsiniz. Kendinize göre çalisma programiniz olsun. Insan kendi yapip ettiklerini degerlendirmeli. Insan hatalarindan, eksiklerinden ders alarak ögrenir. Türkiye nispeten Avrupa ve Amerika’ya göre kiyaslandiginda genç nüfusa sahip. Biz geçlerimizle iftihar ediyoruz. Gençlerimizi bugün ve yarinlara hazirlayacak çalismalar yapildi. Bu konuda çok mesafeler alindi. Sizin kendinizi yetistirebilmeniz için devletimiz her türlü imkani ortaya koyuyor. Sizlerin vazifesi bu imkanlari verimli kullanarak gelistirmek. Bu topraga, bu tarihe, bu medeniyete aidiyet hissinizin bilincinizin gelismis olmasi lazim. Sadece iyi egitimin yeterli olmadigini FETÖ ile ilgili olaylarda gördük. Onlar 15 Temmuz 2016 yilinda vatandaslarimizin anlina silah dayayarak vuracak alçakligi gösterdiler" seklinde konustu.

Kaynak: İHA