Kizinin Eski Sevgilisini Biçaklayarak Öldüren Baba Hakim Karsisina Çikti

Ümraniye’de kizinin eski erkek arkadasini biçaklayarak öldüren babanin agirlastirilmis müebbet hapis cezasi talebiyle yargilanmasina baslandi. Savunmasinda, olay günü sehir disinda oldugunu öne süren sanik, “Görüntüdeki kisi bana benziyor diye tutuklandim. Hayatini kaybeden gencin ailesine bas sagligi diliyorum. Biz de ailecek magdur olduk” dedi.

Kizinin Eski Sevgilisini Biçaklayarak Öldüren Baba Hakim Karsisina Çikti
Ümraniye’de 19 Mart 2022 tarihinde Kapaliçarsi’da bir kuyumcuda isçi olarak çalisan Batuhan Kurt, sabah ise gitmek için evden çiktiginda biçakli saldiriya ugrayarak hayatini kaybetti. Olayin ardindan tutuklanan Kurt’un eski kiz arkadasinin babasi Hasan Göksu hakkinda, “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi talebiyle dava açildi.

Davanin ilk celsesi Anadolu 16. Agir Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Durusmaya, tutuklu sanik Hasan Göksu cezaevinden getirilirken, Batuhan Kurt’un ailesi ve taraf avukatlari salonda hazir bulundu.

“Görüntüdeki kisi bana benziyor diye tutuklandim”

Sanik Hasan Göksu savunmasinda, “Olayi esimden duydum. Aile olayi benden biliyormus. Olaydan sonra kizim Esma Nur’un daha öncesinde arkadaslik yaptigini ögrendik. Taksi görüntüsündeki kisi bana benziyor diye tutuklandim. Ben o gün nerede ve kimlerle oldugumu detayli bir sekilde ifade ettim. Bu olaydan 35 gün önce köye Sinop’a gitmistim. Batuhan’i tanimiyorum. Hayatini kaybeden gencin ailesine bas sagligi diliyorum. Biz de ailecek magdur olduk. Ben tutuklandim, çocuklarimin psikoloji bozuldu. 7 aydir tutukluyum” diyerek tahliyesini istedi.

“Tasarladilar, oglumu öldürdüler”

Hayatini kaybeden Batuhan Kurt’un annesi Mümine Kurt, “Kiz konularinda oglum çekingendir. Dakik bir insandi. Çocugum parasini kiza yedirmis. Bize bas sagligina geleceklerdi ama oglum aksam haberlere çikinca gelmekten vazgeçtiler. Hiçbir düsmanligimiz yok. Hasan Göksu ve ailesinden sikayetçiyim. Tasarladilar, oglumu öldürdüler. Sikayetçiyim. En agir cezayi alsinlar” dedi.

Sanigin tutukluluk halinin devamina karar veren mahkeme, olaya iliskin görüntülerdeki kisinin sanik Hasan Günay olup olmadigi konusunda rapor hazirlanmasina hükmederek durusmayi erteledi.

Iddianameden

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, Hasan Günay’in kizi olan Esma Nur Günay ile Batuhan Kurt’un arasinda gönül iliskisi oldugu ve maktulün yakin arkadasina iliskiyi ögrenen baba Günay’in telefonla arayip küfürler ederek ‘seni öldürecegim’ dedigini anlattigi ifade edildi.

Batuhan Kurt’un Esma Nur Günay’i birçok kez aradigi ancak Esma Nur’un cevap vermedigi, daha sonra telefonunu degistirdigi, Esma Nur’un görüntülerde yer alan maktulü öldüren kisinin babasina benzedigini söyledigi anlatildi. Bilirkisi raporunda Hasan Günay ile kamera görüntülerindeki kisinin kuvvetle muhtemel ayni kisi oldugunun tespit edildigi kaydedildi. Cinayeti tasarlayarak isledigi belirtilen sanigin “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan agirlastirilmis müebbet hapsi istendi.
Kaynak: İHA