Kayseri'de Yaklasik 10 Milyon TL Degerinde Sivi Uyusturucu Ele Geçirildi

Kayseri’de polis ekipleri tarafindan yapilan operasyonda yaklasik 10 milyon TL degerinde sivi uyusturucu ele geçirildi. Kayseri Il Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, "Bugüne kadar Kayseri’de yapilmis en yüksek miktardaki sivi uyusturucu maddeyi ele geçirdik" dedi.

Kayseri'de Yaklasik 10 Milyon TL Degerinde Sivi Uyusturucu Ele Geçirildi


Kayseri Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ile Istihbarat Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan yapilan çalismalarda B.D. isimli sahis tarafindan kente yüklü miktarda uyusturucu madde getirilecegi bilgisi edinildi. Bilgi üzerine harekete geçen ekiplerin yaptigi operasyonda uyusturucu madde tasidigi tespit edilen bir araç adim adim takip edilerek durduruldu. Araçta narkotik köpegi ile yapilan aramalarda kente sokulmak istenen ve yaklasik degeri 10 milyon TL olan 34 kilogram sivi uyusturucu madde bulundu. Bulunan materyallere ekipler tarafindan el konulurken, Kayseri’de yakalanan B.D. ile Nevsehir’de yakalanan D.A. ile M.S.T. gözaltina alinarak islemleri yapilmak üzere emniyete götürüldü. Kayseri Il Emniyet Müdürü Kamil Karabörk yaptigi açiklamada, “Kararliyiz, bu sehirde uyusturucunun kökünü kurutacagiz. Sayin Valimizle birlikte ’Bu sehirde uyusturucu sattirmayacagiz’ diye bir söz verdik. Bu sözümüzün arkasinda durmak için de o günden bu yana gece gündüz demeden tüm personelimizle birlikte mücadele ediyoruz. Bugün de Cumhuriyet Bassavciligimizla koordineli olarak yaptigimiz bir çalismada bugüne kadar Kayseri’de yapilmis en yüksek miktardaki sivi uyusturucu maddeyi ele geçirdik. Islem gördükten sonra 3 kati miktara kadar çogalacak ve çok sayida vatandasimizi zehirleyecek olan bu maddenin ilimizde dagitilmasina izin vermedik” dedi.



Operasyonla ilgili sosyal medya hesabindan paylasim yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de, “Zehir tacirlerine firsat vermeyecegiz sözümüzün arkasindayiz. Bugün Emniyetimiz Kayseri’de çok iyi planlanmis bir operasyona imza atti. Ilimize sokulmak istenen 34 kilo sivi met ve saticilarini kiskivrak yakaladi. Kayseri’de uyusturucu satmak isteyen alçaklara firsat vermeyecegiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA