Karadeniz Eregli Yurt Müdürlügünden Köy Çocuklarina Karne Hediyesi

Zonguldak Karadeniz Eregli Yurt Müdürlügü tarafindan Bitlis’in Mutki ilçesi Çatalsögüt köyünde egitim gören ögrencilere karne hediyesi verildi.

Karadeniz Eregli Yurt Müdürlügünden Köy Çocuklarina Karne Hediyesi
Zonguldak Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli Karadeniz Eregli Yurt Müdürlügü ögrencileri, Mutki kent merkezine 10 kilometre uzaklikta bulunan Çatalsögüt Köyü Ilk ve Ortaokulunu ziyaret ederek miniklerin karne sevincine ortak oldu. Yariyil tatiline girmeye hazirlanan ögrencilere karne hediyesi dagitmak amaciyla Karadeniz Eregli Yurt Müdürlügü idare yönetimi ve ögrencileri tarafindan hediye paketleri hazirlandi. Yaklasik bin 600 kilometrelik uzakliga ragmen gönül köprüsü olusturan yurt ögrencileri, içerisinde kitap, egitici materyaller, çanta, kalem ve Karadeniz’in meshur findigi bulunan hediye paketlerini miniklere dagitti.

Karne gününde çocuklara sürpriz yapan gençler hediyelerle çocuklara çifte mutluluk yasatirken, kendileri için özenle hazirlanan hediyeleri gören çocuklarin mutlulugu ise yüzlerine yansidi. Hediyelerin dagitiminin ardindan yurt ögrencileri tarafindan yazilan mektuplari heyecanla okuyan çocuklar ise duygusal anlar yasayarak Karadeniz Eregli Yurt Müdürlügüne tesekkür etti.

Çizgi film karakterlerinden olusan kostümleri giyerek çocuklarla doyasiya eglenen gençlerin miniklerle renkli balonlari gökyüzüne birakmasi ile etkinlige son verdi.

“Çocuklarin heyecanlarina ortak oldular”

Zonguldak Eregli Yurdundan gönderilen hediyelerin çocuklari çok mutlu ettigini dile getiren Mutki Ilçe Milli Egitim Müdürü Murat Biçer, “Bugün karne günü. Zonguldak Eregli Yurdu ögrencileri aramizda. Karne dagitim töreninde bize istirak ettiler. Burada okulumuzdaki ögrencilerimize çesitli hediyeler getirdiler ve bizi çok mutlu ettiler. Çocuklarin heyecanlarina ortak oldular. Onlar da bir ögretmen adayi olarak aramizda bulundular. Ögrencileri ve bizim bir dönemlik egitim ögretim faaliyetimize heyecanlarini kattilar ve mutlu olduk. Kendilerine tesekkür ediyoruz. Ögrencilerimize çesitli hediyeler getirdiler. Mutki malum kirsali büyük bir ilçedir. Ögrencilerimiz bu tür etkinlikleri istiyorlar. Bugün çocuklarin heyecanlarina ortak olduk. Çocuklarda çok mutlu oldular. Bu tür etkinliklerin artmasini istiyoruz” dedi.



Karadeniz Eregli Yurdu gönüllü temsilcisi Yusuf Çinik ise Zonguldak’ta özenle hazirlanan hediye paketlerinin çocuklar ile bulusturmanin sevincini yasadigini belirterek, “Bizler Karadeniz Eregli Yurdu olarak sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde ilk etapta Eregli’de köy okullarini renklendirme, onarma yapiyoruz. Bitlisliyim, Bitlis’imizin sirin ilçesi Mutki’ye böyle bir proje yapmak ve Mutki’deki ögrencilerin karne günü heyecanina ortak olmak istedik. Güven Kizilagaç hocamizla iletisime geçip böyle bir etkinligi sizin okulda yapabilir miyiz? diye sorduk ve onayladilar. Bizler de bugün buradayiz” seklinde konustu.



“Karadeniz’in meshur findigini ikram ettik”

Mutki ilçesinin kirsal bir alanda olmasindan dolayi etkinligi burada yapmak istediklerini dile getiren Çinik, “Mutki kirsal bir alanda. Biz de daha farkli etkinlikler yapiyoruz. O çocuklarimiza, ögrencilerimize bu etkinlikleri, çalismalari ve hediyeleri oradan buraya getirdik. Ilk olarak çocuklara karne hediyesi verdikten sonra bizler yurtta kalan ögrenci ve idarecilerimizle beraber hazirladigimiz egitim setlerini dagitarak Karadeniz’in meshur findigini ikram ettik. Bunun yani sira okulumuzda kullanilacak materyaller, kirtasiye malzemeleri, okulun kirtasiye ihtiyaci, elimizden geldigince doldurmaya çalistik. Ögrencilere duygularimizi anlatan mektuplar yazdik ve yurttaki arkadaslarim mektuplari yazarken çok heyecanliydi. Duygularini dile getirdiler, sinifta mektuplari okuduk. Son olarak da maskotlarla beraber disarida çocuklarla bir karne senligi hazirladik. Böyle bir günde onlarin heyecanina ortak olduk. Bizi kabul ettikleri için hocalarimiza, ilçe milli egitim müdürümüze çok tesekkür ediyoruz. Bizler Karadeniz Eregli Yurdu olarak bu çalismalara devam edecegiz” dedi.



“Iyi ki varsiniz”

Gönderilen hediyeleri çok begendigini söyleyen Berfin Öter, “Karadeniz’den abiler ve ablalarimiz bize çok güzel hediyeler gönderdiler. Onlara buradan tesekkür ederiz. Iyi ki varsiniz. Bize çesitli malzemeler gönderdiler. Çok güzel çikolata ve findik göndermisler. Hepsini tattim ve tadi çok güzeldi. Hepsine tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA