Engelli Çoban 2 Ekmek Ve Palamutla 7 Gün Hayata Tutunmus

Denizli’nin Kale ilçesinde kayip olarak aranan zihinsel engelli çoban, 7 gün sonra ormanlik alanda sag olarak bulundu. Yanindaki 2 ekmegi can dostu köpegiyle paylasan çobanin, mese palamudu ve dogadan buldugu meyvelerle karnini doyurdugu, yagmur suyu birikintilerinden susuzlugunu giderdigi ortaya çikti.

Engelli Çoban 2 Ekmek Ve Palamutla 7 Gün Hayata Tutunmus


Olay, Kale ilçesi Kayabasi Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; zihinsel engelli Ali Sarikavak (37), hayvanlari otlatmak için 13 Ocak 2023 Cuma günü daglik araziye gitti. Bir süre sonra hayvanlarin geri gelmesi üzerine Sarikavak’tan haber alinamadi. Ailenin ihbari üzerine bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olay yerine giden jandarma ekipleri, aldigi bilgiler dogrultusunda arama çalismasi baslatti. Bölge halki ve ekiplerin 7 gün boyunca yaptigi arama çalismasi sonucunda 10 kilometre uzakliktaki Beyagaç ilçesi Kapuz Mahallesi’ndeki ormanlik alanda sag olarak bulundu.

Yasli kadin gözyaslarina hakim olamadi

7 gün sonra sag salim bulunan çoban Ali Sarikavak, kendisine ulasan jandarma ve AFAD ekipleri tarafindan ailesine teslim edildi. Kaç gündür oglundan gelecek iyi bir haberi bekleyen yasli annenin, ogluyla kavusmasinda duygusal anlar yasadi. Büyük sevinç yasayan ailesiyle hasret gideren Sarikavak, kendisi için hazirlanan sofrada karnini doyurdu.



Kayip çoban dogadan bulduklariyla beslenmis

Kayboldugu gün yanindaki 2 ekmekle evden ayrilan Ali Sarikavak, ekmegini can dostu köpegiyle paylastigini, mese palamudu ve dogadan buldugu meyvelerle karnini doyurdugu, yagmur suyu birikintilerinden susuzlugunu giderdigini anlatti. Daha fazla susuz kalmaya dayanamayan Sarikavak’in, arazide bir çobanin yanina giderek yardim istedigi ortaya çikti. Kendisine yardim eden çobanin ihbari üzerine jandarma ekipleri tarafindan bulunan Sarikavak’in bulusmadaki neseli tavirlari yakinlarina tebessüm ettirdi.
Kaynak: İHA