Diyarbakir'da Insaat Müteahhitleri Bir Araya Geldi

Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasi (DTSO) ile Diyarbakir Insaat Müteahhitleri Dernegi (DIMDER) isbirligiyle insaat müteahhitleri istisare toplantisi düzenlendi.

Diyarbakir'da Insaat Müteahhitleri Bir Araya Geldi
Merkez Yenisehir ilçesinde bir tesiste düzenlenen programda konusan Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasi Meclis Baskan Yardimcisi Mehmet Tazgel, 21. yüzyilda yeni ve farkli bir ekonomik çaga girildiginin farkinda olunmasi gerektigini söyledi.

Ekonomik faaliyetlerin planlanmasinin yeni çaga göre yapilmasi gerektigine vurgu yapan Tazgel, “Ekonomik parametrelerin sürekli degiskenlik arz ettigi, rekabet kosullarinin sürekli degistigi, farklilastigi bir dünyada kendini degisime kapatan hiçbir isletmenin yasama sansinin olmadigini hepimiz biliyoruz. Bu nedenle yatirimcilarimizin sinir tanimayan ekonomik hareketlilige ayak uydurmasi, uluslararasi rekabet sartlarina uyum saglayacak bilgi ve donanima sahip olmasi oldukça önem arz etmektedir” dedi.

Diyarbakir’in sanayi ve turizm sektöründe ciddi bir ivme kazandigini ifade eden DIMDER Baskani Aziz Elaldi, “Biz sivil toplum kurulusuyuz. Bu süreçte demokrasinin olmazsa olmazindan gerekliliginden oldugu için, biz de sektörde müteahhitlerde olarak Diyarbakir’in istihdam alaninda ciddi katkilari olan bir kurulusuz. Bu arada Diyarbakir’imiz sanayi ve turizmiyle ciddi bir ivme kazaniyor. Önümüzdeki süreçte de bu ivme Türkiye çapinda çok önemli bir noktaya gelecek. Sizlerin bizim arkamizda durmasi sebebiyle bu bizdeki görev askini misliyle kat ve kat öteye götürdü. Biz yönetim kurulu olarak da bu anlamda ciddi çalismalar yürüttük” ifadelerine yer verdi.

Düzenlenen programa DTSO Meclis Baskan Yardimcisi Mehmet Tazgel, DTSO meclis üyeleri, DIMDER Baskani Aziz Elaldi, ses sanatçisi Bedri Ayseli, insaat sektörü temsilcileri ve müteahhitler katildi.

Kaynak: İHA