AK Parti'li Karaaslan Açiklamasi 'Türkiye'de 3 Milyon 200 Bin Konutun Dönüsümünü Tamamladik'

AK Parti Çevre, Sehir ve Kültürden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Çigdem Karaaslan, “Türkiye’de 1 milyon 170 bin sosyal konut yaptik. Yine ayni zamanda 13 milyon vatandasimizi ilgilendiren sosyal konutlarla birlikte Türkiye’de 3 milyon 200 bin konutun bu anlamda dönüsümünü tamamladik. 45 ilimizde 80 kent meydanini ihya ettik. AK Parti’nin doga, çevre, kültür ve sehir ile ilgili en büyük ideali koruyarak yasatmaktir" dedi.

AK Parti'li Karaaslan Açiklamasi 'Türkiye'de 3 Milyon 200 Bin Konutun Dönüsümünü Tamamladik'
AK Parti Çevre, Sehir ve Kültürden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Çigdem Karaaslan baskanliginda Dogu Anadolu Bölge toplantisi Mus’ta yapildi. Toplantiya 14 ilden parti üyeleri katildi.

AK Parti Mus Il Gençlik Kollarinca, Gençlik Merkezi Has Oda da düzenlenen "Ilk Oyum Erdogan’a, Ilk Oyum AK Parti’ye" programina katilan Karaaslan gençlerle bir araya geldi. Karaaslan, “Bugün buradaki bulusmamizin çok önemli oldugunu düsünüyorum. AK Partimiz bünyesinde 12 olan Genel Baskan Yardimciliklarimiza 2 tane daha eklendi. Çevre Sehir ve Kültür Baskanligi ile Insan Haklari Baskanligi olmak üzere. Ne kadar hayirli bir is ve karar alindigini bir kez daha görüyoruz. Baskanligimiz Çevreyi Sehri ve Kültürü 3 basligi ayri ayri degerlendiren, bununla ilgili politikalarin üretilme sürecine katki veren, dünyanin içinden geçtigi iklim degisikligi Türkiye olarak lider ülke konumumuzu güçlendirecek politikalarin üretildigi bir alani temsil ediyoruz. Bu alani temsil ederken sorumlulugumuzun ne kadar büyük oldugunu farkindayiz. Özellikle çevre konusundaki çalismalarimizi çok önemsiyoruz. Dolayisiyla dogayi samimiyetle sahiplenmek, bu anlamda dogru isler basarmak, dogaya ve çevreye olan saygimizi inancimiz ve medeniyetimizden referans alarak hayata geçirmek konusunda büyük bir çabanin sahipleriyiz” dedi.



“Mus bizleri yüreklendiriyor”

Mus’un 1071 Malazgirt Zaferi ile birlikte 2071 hedeflerinin kendilerini daha da yüreklendirdigini belirten Karaaslan, “Sehir hepimizin yasadigi bizim evimiz. Geldigimiz noktada artik temel ihtiyaç ve altyapi problemlerinin çözülmüs, bununla birlikte yeni hedefler önümüze koydugumuz önce ‘Yasanabilir Sehirler’ diyerek yola çiktigimiz arkasinda ‘Marka Sehirler’ kavramiyla devam ettigimiz bugünde insallah yeni hedefler ortaya koyarak gelecegin sehirlerini insa ve ihya ettigimiz bir süreci hep birlikte paylasiyoruz. Bu toplantinin Mus’ta olmasi da ayrica degerlidir. Anadolu’nun her bir sehri için ne mutlu bize ki kadim sehir diyebiliyoruz. Fakat Mus sehri Anadolu’nun kapilarini bir daha kapanmamak üzere bizlere açildigi ve daha sonra kazandigimiz zaferlerin anahtari olan zaferin kazanildigi yerdir. Dolayisiyla bu topraklardan ilham aldigimiz ecdadimizin mirasina sahip çikmak için çalistigimiz çok önemli bir dönemi temsil ettigi için Mus ilimiz 1071 Malazgirt Zaferi ile birlikte 2071 hedeflerine bizi daha da yüreklendiriyor. Bugün bu sehirde bizleri karsiladiginiz agirladiginiz ben belediye baskanimiza il baskanimiza teskilatlarimiza ve sayin milletvekillerimize tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



“2023 gerçeklesecek seçimin yilidir”

2023 seçimlerinin önemine deginen Karaaslan, sunlari kaydetti:

“2023 gerçeklesecek seçimin yilidir. Her seçim Türkiye ve dünya açisindan önemliydi ama 2023 seçimleri hepsinden daha önemli diyebiliriz. Ayrica 2023 Cumhuriyetimizin kurulusunun 100. Yili, bu yönüyle bizler için çok tarihi önemli bir anlama sahiptir. Cumhuriyetimizi yüceltmek onu büyütmek ve muhasir medeniyetler seviyesine üstüne çikarmak gayesiyle yola çiktigimiz bugünden beri çok is yaptik. Ama yapacagimiz çok is var dolayisiyla 2023 tamda bunun basladigi Türkiye yüzyilinin baslangiç noktasidir. Eger çok ciddi bir altyapimiz olmasaydi, Türkiye’nin temel sorunlarini çözememis olsaydik, Türkiye’de hala kendi yagiyla kavrulan günlük siyasetle debelenen bir ülke olsaydik bugün biz bu kadar güçlü Türkiye yüzyili diyemezdik. 2023 geldi 2053 ve 2071 ile ilgili yüreklenmemizin altinda bu bulundugumuz noktanin gücü yatiyor. Düne göre bugün daha güçlüyüz ve inaniyoruz ki yarin daha güçlü olacagiz. O yüzden her birimiz üzerimize düseni yapmak mükellefiz. Muhalefetten ve 6’li masadan bahsetmeyecegim. Kendi içlerindeki yarislara deginmeyecegim. Biz milletimiz memleketimiz yönetecek Cumhurbaskani idealimizi savunurken, onlarin kendilerini yönetecek biz Cumhurbaskani aramasina deginmeyecegim. Çünkü bizim yapacak daha önemli isimiz var. Bugün buraya gelen bütün illerimizin konularini gündemimize alacagiz. Sizlerle birlikte 2023 yilinin projeksiyonumuzu çizecegiz."

"AK Parti neden kisa vadeli hedeflerle gitmiyor da iklim krizinde lider ülke olma ideali benimsiyor. Çünkü AK Parti dünün ve bugünün oldugu kadar gelecegin partisidir" diyen Karaaslan, "O nedenle gelecegin meselelerini özellikle gençlerin merkeze aldigi konular bizim de en öncelikli konularimizdir. Bir konu daha var sizinle paylasmak istedigim. Sifir atik artik projesi demiyoruz sifir atik hareketine dönüstü. 5 yil içinde çok ciddi adimlar atildi. Yayginlasarak Türkiye’nin dört bir yanina ulasti. Bunla da yetinmeyerek en son Birlesmis Milletler tarafindan 30 Mart tarihi sifir atik günü olarak ilan edildi. Cumhurbaskanimizin esi degerli Emine Erdogan hanimefendinin hayata geçirdigi, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimiz tarafindan yürütülen bu proje ile illerimizde gelmis oldugumuz asamayi biliyoruz. Bunu daha iyi bir noktaya gitmesi için de mücadelenin en önde gidenleri olmak durumundayiz. Sehirlerimizde yalnizca çevre anlaminda degil sehircilik anlaminda da çok önemli gelismeler yasandi. Sehirlerimizin temel altyapi problemleri çözüldü. Sadece Mus’ta son dönemde neler oldugunu ele alalim. Mus ilinin altyapisinin, içme suyu, kanalizasyon ve yagmur suyu yenileme projesinin hizla hayata geçmekte oldugunu biliyoruz. Gerçekten sehir için çok önemli bir projedir. Ayni sekilde atiksu aritma tesisinin önümüzdeki günlerde imzasi atilacak. Içme suyu ve isale hatti Mus’un çok uzun zamandir gündeminde meselenin artik çözüme kavusmus olmasinin çalismalarin hizla devam ettigini duymus olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. 2014 yilinda 43 bin metrekare olan yesil alan Mus’ta geldigimiz noktada 600 bin metrekare yükselmis. Bu Mus’umuzdan bir örnek, bunu bütün Türkiye ile çarpalim. Bugün 81 ilimizde 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefimiz var. Bugün ulasilan rakam 72 milyon metrekaresi tamamlandi. 2023 yilinin sonuna kadar tamamlayacagiz” dedi.

Toplumun ihtiyaçlarini gözeten bir hizmet anlayisiyla yola devam ettiklerini ifade eden Karaaslan, “Bakiyoruz ki konut fiyatlarinda artis var, vatandaslarimiz ulasmak noktasinda sikinti çekiyor. O zaman devletimiz Sayin Cumhurbaskanimiz liderliginde hemen devreye girerek Cumhuriyet tarihinin en büyük konut hamlesi baslatildi. Buradaki yapilan çalismalarla birlikte basvuru sayisi 8 milyonu asti. Sehirlerde kuralar çekiliyor. 8 milyon basvuru demek milletin sonsuz güveni demektir. Bu basvurularda 2 milyon 30 bini gençlerden olusuyor. Deprem riskimiz var. Deprem ile çok önemli çalismalar hayata geçirdik. Sosyal konut ihtiyaci var biliyoruz bununla ilgili çok önemli çalismalar hayata geçirildi. Türkiye’de 1 milyon 170 bin sosyal konut yaptik. Yine ayni zamanda 13 milyon vatandasimizi ilgilendiren sosyal konutlarla birlikte Türkiye’de 3 milyon 200 bin konutun bu anlamda dönüsümünü tamamladik. 45 ilimizde 80 kent meydanini ihya ettik. AK Parti’nin doga, çevre, kültür ve sehir ile ilgili en büyük ideali koruyarak yasatmaktir. Birileri geriden gelemeye devam etsin. Birileri Türkiye’yi konularla mesgul etmeye devam etsin, asla bunda basarili olamayacaklar. Çünkü Türkiye’nin gündemi ufku açiktir. AK Parti kadrolari olarak siyaseti Sayin Cumhurbaskanimiz ve Genel Baskanimiz Recep Tayyip Erdogan’dan ögrendik. Dolayisiyla bize her zaman gelecegi konusmak bugünün sorunlarina çözüm üretmek yeni hedeflerle güne baslamak bunun için en fazla gayreti göstermek düser. Bugün burada seçime yönelik çalismalarimizi konusacagiz. Illerimizde hayata geçirecegimiz yeni projelerimizi konusacagiz. Ama sunu biliyoruz ki bizim özellikle hem kadinlarla hem de gençlerle çok yakin temas halinde götürdügümüz islerimiz var. Gençler bir harfe sigdirabilecek bir insan toplulugu degildir. Sayin Cumhurbaskanimiz 34’üncü gençlik bulusmasini yapti. Dolayisiyla gençlere verdigimiz deger, onlarla birlikte basaralim demektir. Basta çevre olmak üzere bütün güzel projelerin içine dâhil ederek birlikte yol yürümek demektir” dedi.

Kaynak: İHA