TÖTM'de 21 Personel AFAD Gönüllüsü Oldu

Malatya Inönü Üniversitesi ve AFAD Il Müdürlügü is birligiyle Turgut Özal Tip Merkezi bünyesinde 21 personelden olusan arama ve kurtarma ekibi olusturuldu.

TÖTM'de 21 Personel AFAD Gönüllüsü Oldu
Afet ve Acil Durumlar Yönetimi(AFAD) gönüllülük Projesi çerçevesinde afet yönetiminde yer almak isteyen kisilere yönelik egitimler sürüyor. Bu çerçevede Inönü Üniversitesi Turgut Özal Tip Merkezinde görevli 21 personel aldiklari arama kurtarma egitimlerinin ardindan AFAD gönüllü kimlik kartini almaya hak kazandi.

Gönüllü personeller e-devlet üzerinden yapilan basvurunun ardindan online Afet ve Acil durumlara hazirlik egitimlerini aldiktan sonra, Afet farkindalik, Yangin Önleme ve Söndürme, Yangin söndürme cihazlarinin kullanimi, Söndürme ve tahliye tatbikatlari, hafif arama ve kurtarma, kurtarma araç gereç ve malzemelerinin kullanimi, 16,5 metrekare Afet Barinma çadirinin kurulumu, insani yardim, KBRN (Kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer) konularinda teorik ve uygulamali olarak egitimler gerçeklestirildi.

Egitimlerini basariyla tamamlayan personellere Destek AFAD Gönüllüsü kimlik karti verildi.

Afet ve Acil Durum Yönetim Baskanligi Afetlere Müdahale Genel Müdürü Ismail Palakoglu, Turgut Özal Tip merkezi Bashekim Yardimcisi Ismail Demir ve AFAD il Müdürü Mustafa Türker’in katilimiyla gönüllü 21 personele kimlik karti dagitim töreni yapildi. Öte yandan, Turgut Özal Tip Merkezi Arama ve Kurtarma ekibindeki personel sayisinin artirilmasi yönelik çalismalarin sürdürüldügü belirtildi.

Arama ve Kurtarma Ekibinin hafif arama ve kurtarma alaninda akreditasyon süreci de Turgut Özal Tip Merkezi tarafindan baslatilarak AFAD Il Müdürlügüne basvuru yapildi.
Kaynak: İHA