Telefoncudan 120 Bin Liralik Soygun

Mugla’nin Bodrum ilçesinde bir sahsin telefoncudan 120 bin TL degerinde malzeme çalmasi güvenlik kamerasina yansidi. Isletme sahibi, hirsizlarin bulunmasini istedi.

Telefoncudan 120 Bin Liralik Soygun


Olay 30 Aralik gecesi Çarsi Mahallesi Yillikçi Sokak üzerinde yasandi. Basinda kapüson, elinde eldiven ve yüzünde maske ile telefon satan bir isletmeye gelen kimligi belirsiz sahis, tornavida ve bahçe makasi ile 10 dakika ugrasip isletmenin kapisini açarak içeri girdi. Içeride 20 dakika boyunca kalan süpheli, isletmedeki cep telefonlari, bilgisayar ve nakit parayi aldiktan sonra isletmeden çikti. Açtigi kapiyi çeken sahis, daha sonra bölgeden uzaklasti. Hirsizlik esnasinda 2 kisini de disarida gözcülük yaptigi ögrenildi. Hirsizlik ani ise saniye saniye güvenlik kamerasina yansidi. Rahat tavirlarla hirsizligi gerçeklestiren hirsizin is yerinden 120 bin TL malzeme çaldigi ögrenildi.

Sabah geldiginde hirsizligi fark eden isletme sahibi 31 yasindaki Hasan Ali Gül, karakola giderek sikayetçi oldu. Isletme sahibi Hasan Ali Gül, "Geçtigimiz Cuma günü is yerimize hirsiz girdi. Aksam 7 gibi dükkani kapattim. Ertesi gün komsumuz haber verdi. Kapimizin açik oldugunu söyledi.

Kontrol ettigimde etrafinda daginik oldugunu gördüm. Hemen polisi aradim sonrasinda sikayetçi oldum. Tamir için birakilan telefonlar, vitrin telefonlari ve tamir için birakilan bilgisayarlari çalmis bunun disinda kasada bir miktar para vardi onu da almis. Ortalama 120 bin lira civarinda bir zararimiz var. Bahçe makasi ve tornavida ile kapinin göbegini kirarak giriyorlar. Toplamda 3 kisiler, 2’si gözcülük yapiyor digeri içeri giriyor. 12 yildir esnafim burada ilk defa böyle bir seyle karsilasiyoruz" diye konustu.

Öte yandan Gül, hirsizin telefon kutularindan bazilarinin bos oldugunu görünce sinirlenip yirttigini ifade etti.

Kaynak: İHA