(ÖZEL) Kendini Doktor Olarak Tanitan Sahistan Akillara Durgunluk Verecek Dolandiricilik

Kendisini doktor olarak tanidan bir kisi, kurdugu akillara durgunluk veren planla telefon olmak isteyen bir kisiyi 35 bin lira dolandirirken, esine hediye aldigi 55 bin lira degerindeki telefonu satmak için ilana koyan bir kisi ise son anda bu tuzaktan kurtuldu.

(ÖZEL) Kendini Doktor Olarak Tanitan Sahistan Akillara Durgunluk Verecek Dolandiricilik
Eskisehir’de oto yikama isletmeciligi yapan Fahri Togrul, esine aldigi pahali telefonu satmak için bir internet sitesine ilan verdi. Iddialara göre bir gün sonra Togrul’u kendisini Antalya’da doktor olarak tanitan bir sahis aradi ve telefonu incelemek için Eskisehir’de yasayan bir arkadasini gönderecegini söyledi.

Dükkâna gelen kisi, ‘Beni Doktor Ömer bey yolladi, telefona bakacagim’ diyerek uzun süre dolandiriciyla konusarak telefonu inceledi. Ürünü almayi kabul eden ve alip aracina koyan sahis, telefonun sahibi Togrul’un parasini istemesi üzerine ‘Ben parayi doktora yolladim, telefonu aldim’ demesi üzerine kurulan oyun ortaya çikti. Fahri Togrul telefonunu kurtarirken, kendini doktor olarak tanitan sahsin hesabina 35 bin lira havale eden sahis dolandirildi.

“‘Eyvah!’ dediler ama is isten geçmisti”

Akil almaz bir dolandiricilik yöntemiyle karsilastigini vurgulayan Fahri Togrul, basindan geçen olaydan bahsetti. Kendi telefonunu kurtardigina sevinemedigini söyleyen Togrul, dükkâna gelen kisinin yüklü miktarda para kaptirdigini, “Esime hediye olarak telefon almistim, pahali bir telefon. Esim, ‘Ben kullanmam’ dedi, ben de satisa koyarak degerlendirmek istedim. Bir gün sonra bir sahis aradi beni. ‘Gün içinde olursa, telefonunuzu almak istiyorum’ dedi.

Bana kendini Antalya’da doktorum, kadin dogum uzmaniyim diye tanitti. Benim yanima bir arkadasini gönderip, telefonu inceledikten sonra parayi hesabima atip telefonu alacagini söyledi.

‘Arkadasimi yaniniza yolluyorum, konum ve IBAN bilgilerinizi atin, anlasirsak alacagim’ dedi.

Dükkânima biri geldi, ‘Beni Doktor Ömer bey yolladi, sizde bir telefon varmis onu almak istiyorum.’ dedi.

Telefona bakmasi için verdim, uzun süre inceledi. Daha sonra telefonu aldi arabasina koydu ve gideceklerini söyledi.

Ben de paranin hesabima gelmedigini söyledim. Daha sonra ‘Biz parayi Ömer beye yolladik, onun telefonuymus’ dedi.

Orada oyuna geldigimizi anladik, ‘Eyvah!’ dediler ama is isten geçmisti.” sözleriyle anlatti.

“Benim telefonumu, kendi telefonu gibi baskasina satmaya çalisiyor”

Kendisini doktor olarak tanitan sahsin bir süre sonra tekrar aradigini söyleyen Togrul, “Beraber karakola gittik, sikâyetçi olduk. Savciliga gitti suç dilekçesini verdi. Telefonun degeri 55 bin lira, sahis ucuz telefon var diye 35 bin lira parasini kaptirdi. Dolandirici telefonunu kapatti, bir süre ulasamadik. Benim telefonum hala satistaydi, 15-20 gün sonra ayni sahis, ayni numaradan beni tekrar aradi. Galiba beni aradigini unuttu, agina baska insanlari düsürmeye çalisiyor. Bunu insanlarin anlamasi çok zor, kimse kendini kanmam sanmasin. Öyle tezgâhlar hazirliyorlar ki insanlarin kanmamasi mümkün degil. Benim telefonumu, kendi telefonu gibi baskasina satmaya çalisiyor.” dedi.

Kaynak: İHA