Kepez Sinirlari Içinde Araç Kiralama Kuruluslarina 'Idari Büro Ruhsati' Verilebilecek.

Kepez Belediyesi ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi’nin güç birligiyle, araç kiralama sektörünün kanayan yarisi haline gelen ruhsat sorunu çözüldü. Bundan böyle Kepez Belediyesi sinirlari içerisinde araç kiralama kuruluslarina ‘idari büro ruhsati’ verilebilecek.

Kepez Sinirlari Içinde Araç Kiralama Kuruluslarina 'Idari Büro Ruhsati' Verilebilecek.
Turizmin önemli bir parçasi olan araç kiralama sektörünün yüzünü güldürecek müjdeyi, kepez belediye baskani hakan tütüncü ve ATSO baskani ali bahar verdi. kepez belediyesi ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi’nin güç birligiyle, araç kiralama sektörünün büyük çikmazi olan ruhsat sorunu çözüldü. ATSO Baskani Ali Bahar, beraberindeki heyetle Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü’yü ziyaret ederek, sorunun ivedilikle çözülmesinden dolayi duydugu memnuniyeti dile getirdi. araç kiralama sektörünün farkli sorunlarinin da ele alindigi bulusmaya, ATSO Baskan Yardimcisi Fatih Kabadayi, ATSO meclis üyeleri Ziya Özden Tezgel, Cafer Yüce, Araç Kiralama Kuruluslari Dernegi (AKKDER) Baskani Çigdem Kosan ve Yönetim Kurulu üyeleri de katildi.

ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, bir sorunun daha birlikte ve beraberce çözümlenmesinden dolayi duydugu mutlulugu dile getirdi.

"Turizme deger katan bir sektör"

Araç kiralama sektörünün ruhsata ve çalisma kosullarina iliskin bir takim talepleri oldugunu bildiren Baskan Tütüncü, “o taleplerin çözümüne iliskin bir araya geldik. araç kiralama sektörü, turistik bir sehir olmasi sebebiyle Antalya’ya çok deger katan, Antalya ekonomisine de arti degerler ekleyen sektörlerin basinda geliyor. turizmin destekleyici sektörlerinden birisi. Onlarin bir takim mevzuatlardan kaynakli asilmasi gereken talepleri vardi. onlari ortak akil zeminiyle Çözümcül bir belediyecilik anlayisiyla hep birlikte bugün çözmüs olmanin mutlulugunu yasiyoruz" dedi.



"Birlikte bir meseleyi daha çözdük"

Geçtigimiz hafta itibariyle belediyenin önemli bir karar aldigina deginen Baskan Tütüncü, “Belediyemizin aldigi bir kararla normal ruhsat alinabilecek bir ticari isletmeye, açilabilecek bir dükkana, bir isyerine bundan böyle Kepez Belediyesi olarak, kolaylikla araç kiralama isyeri ruhsatlari verebilmekteyiz. Dolayisiyla birlikte ve beraberce bir meseleyi daha çözmüs olmanin, reel sektörün bir melesini daha ortadan kaldirmis olmanin mutlulugu içerisindeyiz. Bir tarafta Antalya ticaret odamiz, bir tarafta belediyemiz ne güzel el ele veriyorlar, gönül gönüle veriyorlar ve kazananda reel sektörümüz, sehrimizin ekonomisi oluyor. dogrudan kazanan hemsehrilerimiz oluyor. Bundan dolayi mutlu oldugumu bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye konustu.



Antalya’ya yepyeni ufuklar çizecegiz

“Ele ele vererek, gönül gönüle vererek, Antalya’nin en önemli meseleleri ile alakali çözümleri de üretecegiz.” diyerek, sözlerini sürdüren Baskan Tütüncü, “Antalya’ya yepyeni ufuklar çizecegiz. Elimizdeki imkanlari maksimum kullanarak yeni projeler yapacagiz. Bu sehre nice güzel günesler dogacak, nice güzel baharlari getirecegiz. Bugün sektör temsilcisi arkadaslarla bunun mutlulugunu tasidigimiz bir an oldu. Güzel bir enerjiyle güne basladik. Bu güzel enerjiyle yolumuza, yolculugumuza devam edecegiz. Gerek araç kiralama sektörü, gerek Antalya ekonomisine deger katan bütün sektörlerimizin belediyemiz nezdinde çok çok önemli bir kiymeti oldugunu, her zaman yanlarinda oldugumuzu, emirlerinde oldugumuzu, varlik sebebimizin zaten bu oldugunu da özellikle ifade etmek isterim. “dedi.

Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, “2023 hepimize güzellikler getirsin, mutluluklar getirsin, yepyeni ufuklar, vizyonlar, yepyeni projeler getirsin” diyerek, yeni yil dilekleriyle sözlerini tamamladi.

“Çok hizli çözüm getirdiniz”

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi(ATSO) Baskani Ali Bahar’da, araç kiralama sektörünün sorununun kisa sürede çözümlenmesinden dolayi duydugu mutlulugu dile getirdi. ATSO çatisi altinda 49 meslek komitesi oldugunu, bu ziyareti de ‘Araç Kiralama Komitesi’ ile beraber gerçeklestirdiklerini bildirdi. ATSO’nun 49 meslek komitesine yönelik çalismalar gerçeklestireceklerine deginerek sözlerini sürdüren Baskan Bahar, “Komitelerimizin sorunlarini çözecegimiz çalismalarimiz olacak. Buda onlardan bir tanesi… Kepez Belediyemizin çok hizli oldugunu biliyoruz. Hakan Baskanimizin, çok pratik çözümler getirdigini, hem toplumu rahatlatmak, hem is hayatini rahatlatmak için neler yaptigini çok iyi biliyoruz. Buda onlardan bir tanesi oldu. Araç kiralama sektörümüze isletme ruhsatlarinin verilmesi konusunda çok hizli çözüm getirdik. Dolayisiyla bu anlamda kendilerine çok tesekkür ediyoruz. Komitemiz bu konuda çalisiyor. Komitemiz çalisip, bizim önümüze mutfaktan bir seyler getirmese bizler buralara tasiyamayiz. Komitenin hakkini yiyemeyiz. Komite çok iyi çalisiyor. Bundan sonra da isleten sifati konusunu çözmeye çalisacagiz, oda gerçekten büyük bir problem. Dolayisiyla bir sorunu daha çözmenin mutlulugunu yasiyoruz. Diger 48 komitemize de bu büyüteçle yaklasacagiz.” dedi.

Kaynak: İHA