Kendisi Vücuda, Posasi Topraga Çok Faydali

Hamur islerinin vazgeçilmez ürünlerinden olan, son dönemlerde saglik açisindan sikça yagi kullanilmaya baslanan çörek otunun faydalarini anlatan Ömer Faruk Arslan, “Hem kendisinin, hem de posasinin sayisiz faydasi var” dedi.

Kendisi Vücuda, Posasi Topraga Çok Faydali
Eskisehirli aktarci Arslan, çörek otunu, dükkaninin önünde soguk pres makinesinden geçirerek yagini satiyor. Eskisehir’de bu sekilde çörek otu yagi satisi yapan 3-4 dükkândan biri olduklarini belirten Ömer Faruk Arslan, fabrikasyon olarak imal edilen yaglarin seyreltilmis oldugunu ve faydasinin da bundan dolayi daha az oldugunu söyledi.

Çörek otunun faydalarini anlatan Arslan, “Seker, tansiyon, kolesterol, bel agrisi, diz agrisi, sindirim hastaliklari gibi birçok konuda vücudumuz için yararlari bulunuyor” dedi.



“Kendisi vücuda, posasi topraga faydali”

Çörek otunun hiçbir yan etkisi olmadigina dikkat çeken Ömer Faruk Arslan, “Herhangi bir zararinin olmamasinin yani sira posasinin bile birçok alanda kullanildigini söyleyebilirim. Çörek otunun posasi, bahçelerde gübre niyetine, hayvanlara yem yapiminda da degerlendirilebiliyor. Yani çörek otunun kendisi vücuda, posasi da topraga faydalari diyebiliriz” diye konustu.



“Çörek otu Kur’an-i Kerim’de ismi geçen bir bitkidir”

Birçok kesimden insanin çörek otu yagini tercih ettigini ifade eden Arslan, “Çörek otu Kur’an-i Kerim’de ismi geçen bir bitkidir ve sifali oldugu buyrulmaktadir. Bundan dolayi da bunu bilen müsterilerimiz özellikle tercih ediyor” dedi.



“Kadin hastaliklarina da önemli ölçüde yardimci oluyor”

Saç dökülmesinden mustarip olan kadin müsterilerin de bu yaga ragbet gösterdigini söyleyen Ömer Faruk Arslan, “Saç bakiminda ve saç dökülmesine karsi çözümler sundugu için kadin müsterilerimizin ilgisi yüksek. Ayni zamanda kadin hastaliklarinin giderilmesine de önemli ölçüde yardim oluyor” diye belirtti.

Kaynak: İHA