Göl Dondu, Karabataklar Belgesel Tadinda Görüntü Olusturdu

SIVAS – Sivas’ta hava sicakliginin eksi 7 dereceye düsmesiyle birlikte Hafik gölü kismen dondu, gölün donmayan kisminda kalan yüzlerce karabatak belgesel tadinda görüntüler olusturdu.

Göl Dondu, Karabataklar Belgesel Tadinda Görüntü Olusturdu
Sivas’ta termometreler sifirin altinda 7 dereceyi gösterdi. Soguk havanin etkisiyle birçok gömen kus türüne ev sahipligi yapan Hafik gölü kismen dondu. Gölde yasam süren yüzlerce karabatagin gölün donmayan kisminda bir araya gelmesiyle ortaya belgeselleri aratmayan görüntüler çikti.

Dinlenmek için gölü ugrayan Sema Yalçin, gölün donmus olabilecegini tahmin etmedigini belirterek, “Buraya gezmeye geldik, donmus burasi. Her sene donuyor. Daha asiri soguklar gelmeden burasi dondu. Biz göle gelirken bu kadar dondugunu tahmin etmemistik. Hafik gölünün yüzde 90’i donmus durumda su an. Buz tutan göle tas attik, hiçbir sekilde çatlama da olmuyor” dedi.

Göl kiyisindaki bir tesiste çalisan Hasan Öztürk, gölün dondugunu ancak karabataklarin bulundugu bölümün donmadigini belirterek, “Hafik gölü Kasim-Aralik aylarinda donardi. Simdi Ocak ayinda dondu. Kar yagmadi. Hava sicakligi sifirin altinda 7 dereceye kadar düstü. Artik soguklar artar. Gölün yüzeyi yüzde 90 donmus durumda, ufak bir yer donmadi. Karabataklar orada hareketli olduklari için o kisim donmamis olabilir. Orada dalip balik ve yosun yiyorlar” diye konustu.

Mehmet Tas isimli gölün ziyaretçisi ise "Gölün neredeyse tamami donmus durumda, üzerinde karabataklar geziyor. Çok güzel bir görüntüsü var, herkesin gelmesini tavsiye ederiz. Burayi görmeleri lazim. Geceleri soguk ama gündüzleri sicak oluyor. Her sene soguk oluyor ama bu sene biraz gecikti” dedi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA