Goble Diskaro Alimi Ile Bitkisel Ve Hayvansal Orijinli Gübre Üretimine Hibe Destegi

Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü, Goble Diskaro Alimi ile Bitkisel ve Hayvansal Orijinli Gübre Üretimine yönelik hibe destegi açiklamasi yapti.

Goble Diskaro Alimi Ile Bitkisel Ve Hayvansal Orijinli Gübre Üretimine Hibe Destegi
Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü koordinatörlügünde, kirsal kalkinma destekli makine ekipman alimi çerçevesinde kendisine ait en az 15 dekar arazisi olan, hidrolik olarak katlanabilenler için kendisine ait en az 20 dekar araziye sahip ve traktörü olan çiftçilere, ekim öncesinde topragi keserek parçalayan, aniz bozma, yabanci ot mücadelesi ve tirmiklarin yetersiz oldugu agir toprak kosullarinda kullanilan diskli tirmik için yüzde 50 hibe destegi verilecegi duyuruldu. Diskli tirmik hibe destegine en az 1 yildir Çiftçi Kayit Sistemi’ne kayitli çiftçilerin basvuru yapabilecegini ileten müdürlük, ayrica diskli tarim makinesinin yani sira tarim aleti ve makine alimlarimda da yüzde 50 hibe verilecegini aktardi.

Kapasite artimi, teknoloji yenileme ve modernizasyona yönelik hibe saglanacak

Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü bitkisel ve hayvansal orijinli gübrelere yönelik yatirimlar konusunda da hibe destegi duyurusu yapti. Kirsal kalkinma destekleri çerçevesinde hayvansal ve bitkisel orijinli gübrelerin islenmesi basta olmak üzere paketlenmesi ve depolanmasina yönelik tesis, kismen yapilmis yatirimlarin tamamlanmasi, kapasite artirimi ile teknoloji yenileme ve modernizasyonuna da hibe destegi saglayacagini beyan etti.

5 yil süreyle kiralanarak proje uygulamanin mümkün oldugu ifade edildi

Hayvansal ve bitkisel orijinli gübrelerin her biri için çiftçilerin tek basvuru yapabilecekleri gibi ayni zamanda iki konuyu birlestirip de basvurabilecekleri belirtilen açiklamada, hayvansal ve bitkisel orijinli gübrelere yönelik yatirimlar için konusunda göre Bakanlik kayit sistemlerine kayitli, kamudan bagimiz tüzel kisiler ile kamu görevlisi olmayan tüm gerçek kisilerin basvurabilecegini aktardi. Basvuru yapilacak yer basvurusu sahiplerine ait olabilecegi gibi 5 yil süreyle kiralanarak proje uygulamanin mümkün oldugu ifade edildi. Hibeye esas olan projenin tutarinin alt limitinin en az 1 milyon 1 TL oldugu, yapilacak yeni tesisler için 7 milyon TL’ye, kismen yapilmis tesislerin tamamlanmasi için 5 milyon TL’ye, mevcut tesislerin kapasitelerinin artirilmasi veya teknolojilerinin yenilerek modernizasyonu için 4 milyon TL’ye kadar proje hazirlanabilir oldugu iletildi.

Üreticilerin teknik destek ve ayrintili bilgi için Il Tarim ve Orman Müdürlügü, Kirsal Kalkinma ve Örgütlenme Sube Müdürlügü ve Il Proje Yürütme Birimi’ne basvuru yapilabilecegi beyan edildi.
Kaynak: İHA